#ДАНСwithme в снимки от света (галерия и видео)

08 юли 2013 в 09:11 12769 22

Германия-19
Германия-19

Българи, живеещи в чужбина, излязоха на поредни протести в неделя в знак на солидарност със сънародниците им в родината.

Снимки от протестите във Франкфурт и Щутгарт, Лондон, Торонто и Монреал, ни изпратиха читателите ни Невена Митрополитска (Монреал), Явор Ялъчков (Франкфурт), Борислава Антова (Лондон) и д-р Владимир Бостанов ни изпрати клипове от Щутгарт.

Тази неделя протестите в Германия обхванаха Берлин, Мюнхен, Хамбург, Щутгарт, Кьолн, Франкфурт.

Във Франкфурт пред Европейската централна банка се събраха между 50 и 70 човека. Българите там подкрепят исканията и на протестиращите у нас за оставка на кабинета на Пламен Орешарски, за предсрочни парламентарни избори след приемането на нов Изборен кодекс.

Авторите на снимките от протеста там са Петко Гуглев и Стилиян Кандев.

За трета поредна неделя българи от Торонто се събраха в центъра на града пред старото кметство, за да подкрепят протестите в България. "И скандирахме, и дискутирахме, а най-накрая завъртяхме и едно хоро - съпровождани от тъпана и водени от танцьори на „Игранка” - в прекрасни български носии и знамена. Bulgaria is victim of mafia government – се открояваше сред лозунгите. На други се четеше: Не искаме Сибир. Не искаме Диарбекир. Напред по европейски да вървим. Народ срещу алчност. Толкова е просто: 1. Оставка 2. Реформи 3. Избори", пише ни нашата читателка Магда Илиева.

 

Вижте снимките от Монреал, Торонто и Франкфурт:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!