Протести от сутрин до вечер в 25-ия ден от #ДАНСwithme

08 юли 2013 в 09:46 6607 44

Протестът: ден 24 Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 24 Снимка: Сергей Антонов

Протестите в днешния 25-и ден от назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС започнаха още тази сутрин пред Народното събрание.

Въпреки че протестите в рамките на инициативата "На кафе пред парламента" се провеждат само в дните, когато има пленарни заседания (от сряда до петък) и тази сутрин около 40 души се събраха пред сградата на парламента, за да поискат отново оставките на правителството и депутатите. За протестиращите има безплатно кафе.

Движението по бул. "Цар Освободител" не е спряно. 

Протестите ще продължат тази вечер от 18,30 ч. пред Министерски съвет. Очаква се и тази вечер десетки хиляди демонстранти да изпълнят бул. "Цариградско шосе". Призивът във Фейсбук групата на протеста "#ДАНСwithme ден 7" е днес да излязат двойно повече хора от вчера, когато десетки хиляди изпълниха булеварда, повтаряйки гледката от грандиозния протест наСДС от 7 юни 1990 година.

Привържениците на правителството готвят контрапротести. Техният гняв вече се насочи към президента Росен Плевнелиев, който се противопостави на поведението на политиците от управляващите БСП, ДПС и "Атака" да се правят, че не забелязват какво се случва по улиците и заяви, че изходът от кризите е избори.

Контрапротестът ще се проведе пред НДК, където от няколко дни се събират поддръжниците на властта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!