Недоволни на протест срещу новия кабинет в неделя

Николаос Цитиридис 29 май 2013 в 16:20 20754 32

IДемонстранти блокираха Орлов мост. Снимка: Сергей Антонов
IДемонстранти блокираха Орлов мост. Снимка: Сергей Антонов

Национален протест на недоволни от новото правителство се организира от потребители на социалните мрежи тази неделя. До момента са обявени демонстрации в 5 града - Софиял, Пловдив, Варна, Бургас и Сливен.

Хиляди недоволни от избора на кабинета на Орешарски са се присъединили към призива за протест срещу новите министри.

"Никога не сме имали толкова жалък парламент като даденост!", се казва в страницата на протеста в социалната мрежа.

В София митингът ще започне в 12 часа пред Народното събрание. Пловдвичани и бургазлии ще бъдат пред общините, а във Варна все още не е уточнено къде ще се проведе протестът.

В момента се събират предложения на протестиращите, за да бъдат изпратено официално съобщение до медиите. Голяма част от недоволството сред записалите се за събитието е породено от изказването на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева за подкрепа на изучаването на различен от българския "майчин език" в училищата. Учители в социалната мрежа пък коментират, че никога няма да припознаят Орешарски за свой министър-председател след обидата, която им нанесъл по времето на стачките при тройната коалиция. Когато Орешарски беше министър на финансите, той бе записан от камера да казва на колегата си Даниел Вълчев "Хайде да разваляме седянката", докато течаха предоворите с гилдията.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!