ДСБ: Министрите на Орешарски са партийни функционери и ренегати

Елица Мартинова 31 май 2013 в 13:28 4130 16

Иван Костов и Радан Кънев, Снимка: БГНЕС
Иван Костов и Радан Кънев, Снимка: БГНЕС

Зад лъжата за „експертния“ характер на кабинета  се крият партийни функционери на БСП и ренегати, които представляват единствено частни олигархични интереси. Това пишат в позицията си по повод състава на кабинета "Орешарски" от ДСБ.

Тъмносините са категорични, че кабинетът на бившия финансов министър не е в състояние да извади страната от икономическата депресия и не може да се справи със социалната, демографска и духовна криза.

Хората на Костов предупреждават, че новото правителство не желае да работи за страната, а за собствените си интереси.

"Правителството „Орешарски” е продукт на   български и чуждестранни олигархични кръгове, които стояха зад създаването на Тройната коалиция. Техните интереси са противоположни на тези на българските граждани. Те няма да допуснат нови правила в антимонополното законодателство,  правосъдието, политиката по заетостта, образованието, енергетиката. Без  промяна в тези сфери, обществото ни е неспособно да се справи с пораженията, нанесени от управлението на Борисов", пишат от ДСБ.

Тъмносините обещават да защитават интересите на избирателите си, макар че не успяха да преминат 4-процентовата бариера, за да влязат в 42-рото Народно събрание.

"Ние от ДСБ разбираме новата си трудна, но изключително важна роля. Най-активната и модерна част от гражданите на България не са представени в Парламента. Те вече изразяват недоверието и възмущението си от състава на кабинета и безпринципното мнозинство зад него. Ние ще търсим доверието и подкрепата на тези граждани като категорична опозиция на правителството на лъжата", е позицията на десницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!