Наказания и структурни промени в НСО

Последна промяна на 22 януари 2013 в 09:19 1929 3

Кола на НСО.

Сериозни наказания и структурни промени ще има в Националната служба за охрана, след като службата допусна безпрецедентно нападение срещу партиен лидер, твърди в. "Сега". 

Личните гардове на Ахмед Доган не успяха да предотвратят нападението, при което Октай Енимехмедов насочи пистолет на сантиметри от лицето му, след което беше зверски пребит.

Очаква се няколко офицери от службата да понесат наказания. Сред тях са началниците на сектори "Масови мероприятия" и "Народно събрание". Те са част от Първи отдел, който отговаря за личната охрана в службата. Гардовете към тези два сектора е трябвало да гарантират сигурността не само на Доган, а и на останалите депутати в НДК. Гардове обаче са категорични, че досега не се е налагало охраната от парламента да пази партийни форуми. Факт е обаче, че след опита за покушение гардове от парламента бяха изпратени в НДК. 

Ще има наказания и за шефовете на двете групи, които са били изпратени в Двореца на културата, но допуснаха нападателят да стигне до Доган. Според източници от президентството след анализа ген. Коджейков ще обяви и организационни промени. Една от тях е да се назначи шеф на Първи отдел. 

Намек за очаквания наказания в службата направи и президентът Росен Плевнелиев по време на отчета за първата година от встъпването му на поста. Той заяви, че очаква сериозен анализ от страна на шефа на службата. Инцидентът на конгреса на ДПС пък беше включен като извънредна точка в предстоящия Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), където генерал Коджейков ще информира за предприетите мерки след инцидента. Свои доклади по случая ще представят и новият главен прокурор и вътрешният министър.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2013 в 14:10

Генерал Коджейков трябваше да обяви на пресконференцията си, че е подал оставка! А, не да каканиже - не може едно изречение да артикулира, колегите не му разбраха приказката! Сега ще отгърмят чистачките в службите - че много са чистили и се е пързалял подът...Когато работата не върви, виновен е шефът - кога това ще се разбере в България! Президентчето и то - очаквал наказания! Много му беше и на него "мъжка" постъпката да се скрие зад девойката от Балкантурист за невежеството на собствения си екип, сътворил гафа с новогодишното приветствие. Като се цаниш за голям началник, първо трябва да си готов да носиш отговорност!

22.01 2013 в 11:10

А такаа :), накажете ги тез нескопосаници от НСО, защото не могат да ви опазят от "народната любов". Лошата новина е, че все по-малко ще могат да ви опазят. От няколко дни чета и препрочитам материали за "покушението", изчетох и де що има форум, да видя какво мисли електората, за "нападателя", за Доган, за биячите, за конспирацията. И една мислъл изкристализира в главата ми - май не е чак толкова лошо някой от време на време да щтракне с менте пистолет, на предпазител в лицето на политиците, за да се осъзнаят, че не са недосегаеми, че електоратът има и други начини да се оттърве от тях (при всичките им гавази и кортежи), като не може с избори или съд, или както е казал народът " не е лошо от време на време да се посръчкват агнетата, за да знаят, че все някога ще дойде гергьовден". Видяхте ли как гледаха повечето представители на т. нар. "политически елит" в интервютата си по повод Събитието - изглеждаше сякаш в главите им се бе загнездила мисълтта - "Леле, ами ако утре, когато каканижа поредните глупости на сцена или режа ленти или просто самодоволно си летим с колите на НСО по магистралата, на някой му хрумне, че и аз не съм недосегаем"

22.01 2013 в 09:28

"Според източници от президентството след анализа ген. Коджейков ще обяви и организационни промени."
Абсолютна наглост! Този трябва първи да си отиде.