Наказания и структурни промени в НСО

22 януари 2013 в 09:19 2507 3

Кола на НСО.
Кола на НСО.

Сериозни наказания и структурни промени ще има в Националната служба за охрана, след като службата допусна безпрецедентно нападение срещу партиен лидер, твърди в. "Сега". 

Личните гардове на Ахмед Доган не успяха да предотвратят нападението, при което Октай Енимехмедов насочи пистолет на сантиметри от лицето му, след което беше зверски пребит.

Очаква се няколко офицери от службата да понесат наказания. Сред тях са началниците на сектори "Масови мероприятия" и "Народно събрание". Те са част от Първи отдел, който отговаря за личната охрана в службата. Гардовете към тези два сектора е трябвало да гарантират сигурността не само на Доган, а и на останалите депутати в НДК. Гардове обаче са категорични, че досега не се е налагало охраната от парламента да пази партийни форуми. Факт е обаче, че след опита за покушение гардове от парламента бяха изпратени в НДК. 

Ще има наказания и за шефовете на двете групи, които са били изпратени в Двореца на културата, но допуснаха нападателят да стигне до Доган. Според източници от президентството след анализа ген. Коджейков ще обяви и организационни промени. Една от тях е да се назначи шеф на Първи отдел. 

Намек за очаквания наказания в службата направи и президентът Росен Плевнелиев по време на отчета за първата година от встъпването му на поста. Той заяви, че очаква сериозен анализ от страна на шефа на службата. Инцидентът на конгреса на ДПС пък беше включен като извънредна точка в предстоящия Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), където генерал Коджейков ще информира за предприетите мерки след инцидента. Свои доклади по случая ще представят и новият главен прокурор и вътрешният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!