Плевнелиев: Допуснати са слабости в охраната на Ахмед Доган

Юлиан Христов 21 януари 2013 в 11:59 2417 2

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Допуснати за слабости в охраната на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това коментира днес президентът Росен Плевнелиев на пресконференция, на която заедно с вицепремиера Маргарита Попова отчете първата година от мандата си. 

Държавният глава е разпоредил сериозна проверка в Националната служба за охрана (НСО). Президентът очаква и становището на началника на кабинета Цветлин Йовчев за това каква е координацията и комуникацията между службите. Плевнелиев обясни, че ще бъдат предприети и сериозни мерки, без да конкретизира дали иска наказания. 

"Абсолютно недопустимо е един случаен човек да влезе на такъв висок партиен форум и да насочи пистолет срещу партиен лидер", коментира Плевнелиев. Той заяви, че на предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) очаква доклад от вътрешния министър за това какви марки са взети за охраната на конгреса на ДПС в събота.

Плевнелиев призова политиците на използват инцидента за политически сцени и удари под кръста. По отношение на инцидента в НДК той обясни, че доверието към институциите в страната се гради с години, но може да бъде срутено за един ден.

Очаквайте видео от пресконференцията!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови