Цветанов: Боят над Октай показа същността на ДПС

Елица Мартинова 21 януари 2013 в 09:30 2484 4

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

„Видяхме сериозно насилие и това показа политическата същност на ДПС. Цинично беше да му свалят панталона“. Така вътрешният министър Цветанов коментира пред bTV ответната реакция на делегатите след атаката над Ахмед Доган в събота.

Вътрешният министър бе категоричен, че обвинението в хулиганство е достатъчно за Енимехмедов. За да обоснове мнението си, Цветанов припомни случая от миналия септември, когато 60-годишен мъж извади газов пистолет срещу кортежа му.

Министърът обаче бе категоричен, че разследването по случая не е приключило.

„Никой не е казал, че разследването за нападението на Ахмед Доган е приключило. Разговарях с лидера на ДПС след инцидента. Той беше изключително притеснен и аз го запознах с данните, които имаме. Емоционалното му състояние не беше подходящо за конкретни разговори. Запознах го с информацията, с която разполагахме и да го убедя, че се прави всичко необходимо“, опита се да обясни Цветанов.

„Ние трябва да сме удовлетворени от това, което имаме до този момент, и трябва да разберем дали има реално подбудител“, допълни още вътрешният министър.

Той категорично отрече обвиненията на новия лидер на ДПС Лютви Местан, който заяви в неделя, че полицията се е отзовала на случая с повече от час закъснение.

„Това категорично не е вярно. Сигналът е подаден в 12.15 ч. в събота. Полицаи веднага са се отправили към НДК, а в 12.30 ч. са били в сградата. Ако действията на НСО са били неадекватни, ще има санкции“, заяви Цветанов, без да поясни какви точно ще бъдат наказанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!