Цветанов: Боят над Октай показа същността на ДПС

Последна промяна на 21 януари 2013 в 09:30 2045 4

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

„Видяхме сериозно насилие и това показа политическата същност на ДПС. Цинично беше да му свалят панталона“. Така вътрешният министър Цветанов коментира пред bTV ответната реакция на делегатите след атаката над Ахмед Доган в събота.

Вътрешният министър бе категоричен, че обвинението в хулиганство е достатъчно за Енимехмедов. За да обоснове мнението си, Цветанов припомни случая от миналия септември, когато 60-годишен мъж извади газов пистолет срещу кортежа му.

Министърът обаче бе категоричен, че разследването по случая не е приключило.

„Никой не е казал, че разследването за нападението на Ахмед Доган е приключило. Разговарях с лидера на ДПС след инцидента. Той беше изключително притеснен и аз го запознах с данните, които имаме. Емоционалното му състояние не беше подходящо за конкретни разговори. Запознах го с информацията, с която разполагахме и да го убедя, че се прави всичко необходимо“, опита се да обясни Цветанов.

„Ние трябва да сме удовлетворени от това, което имаме до този момент, и трябва да разберем дали има реално подбудител“, допълни още вътрешният министър.

Той категорично отрече обвиненията на новия лидер на ДПС Лютви Местан, който заяви в неделя, че полицията се е отзовала на случая с повече от час закъснение.

„Това категорично не е вярно. Сигналът е подаден в 12.15 ч. в събота. Полицаи веднага са се отправили към НДК, а в 12.30 ч. са били в сградата. Ако действията на НСО са били неадекватни, ще има санкции“, заяви Цветанов, без да поясни какви точно ще бъдат наказанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2013 в 17:26

Убиец с газов пистолет. Сега да не кажете, че и децата с водни пистолетчета са потенциални убийци?

21.01 2013 в 14:00

А ДПС са либерали.... Представете си колко либерално подходиха към нападателя.... Либералният интернационал направо трябва да се учи от тях! Аферем, ефенди, машалла! Правова държава, ред - всичко това пред очите на НСО. Просто нямам думи!

21.01 2013 в 12:09

Да си представим за момент какво би станало ако на трибуната бе Б.Б. и НСО проспи действията на потенциалния убиец Какви ли щяха да са коментарите днес?Дали ще се отправи обвинение за едро , ама много едро хулиганство или направо днес щеше да има погребение на нападателя. И да не прави сравнение Цв. с "нападението"срещу кортежа му!Разликата е от Земята до Небето !"Неговото" нападение е по-скоро като това с/у Тодор Живков във Враца!Какъвто и да е Ахмед Доган /със всичките ми резерви към него/ -това е нападение с/у партиен лидер на партиен форум !Относно побоя извършен над нападателя- не го одобрявам ! Мога само да се опитам да разбера възбудата и емоциите обхванали обкръжението .Но също толкова срамно бе и безмълвното му наблюдение от страна и на снимащите журналисти !

21.01 2013 в 10:12

Колко интересно! – правителство, прокуратура, журналисти, всички хором гракнаха в защита на един убиец! А НСО наблюдаваха бездейно в продължение на 10 минути как убиецът си размахва пистолета и го опира неколкократно в слепоочието на лектора на една многохилядна конференция! В други държави срещу човек с пистолет, опрян в слепоочието на друг човек, че и партиен лидер, се стреля на месо! У нас подобни „неубийци“ (не било трън, ами глог!), ги възхваляват по медиите!