Набират се доброволци за гасенето на пожара в Студенец

Мадлен Шишманова 31 август 2012 в 11:33 2863 0

Снимка: sxc.hu
Снимка: sxc.hu

Набират се още доброволци за гасенето на пожава в местността Студенец, съобщи комисар Красимир Шотаров, началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян.

Пожарът възникна между общините Лъки, Смолян и Чепеларе в смесени гори, храсти, треви и иглолистна гора.

За съжаление теренът е труднодостъпен и основната работа се извършва на ръка, каза той пред БНР. Огънят вече се развива изцяло на територията на община Лъки.

Направени са просеки, за да се спре разпространението на пожара. Днес ще се направи ново обхождане на територията, за да се види дали през нощта огънят не е преминал някъде и дали има ново развитие.

Труднодостъпният терен затруднява работата на огнеборците и има нужда от доброволци за потушаването на пожара.

Десетки доброволци ще се включат днес в гасенето на пожара в местността Студенец. Около 30 души от Чепеларе и 20 от Гугутево. Вече започна извозването им към огнената стихия. Доброволците са оборудвани с пръскачки, кирки, лопати и тупалки. През цялата нощ е имало дежурни групи от Гугутево, заедно с пожарникарите, каза кметът Стефан Терзийски. По думите му доброволците ще правят основно просеки.

563 са възникналите пожари от началото на годината. Унищожени са над 63 хиляди декара гори, каза инженер Николай Пиронков от Изпълнителната агенция по горите. 

Потушен е пожарът между елховските села Раздел и Вълча поляна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!