На прощаване Михаил Константинов предвеща резултатите от изборите

24 март 2013 в 18:14 7957 28

Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС

Два дни след като подаде оставка като шеф на „Информационно обслужване“, проф. Михаил Константинов даде прогнозата си за резултата на предстоящите парламентарни избори в предаването „Нека говорят“ на бТВ.

Пред най-гледаната телевизия, математикът прогнозира, че най-много гласове на изборите ще вземе ГЕРБ, следвана от БСП и ДПС. "Атака", която пасва на исканията на протестиращите, също ще влезе в парламента, партията на Меглена Кунева «Движение България на гражданите» щяла да бъде на границата, а СДС и ДСБ няма да влязат. "Аз съжалявам за това, защото никога не съм крил, че съм десен човек", каза професорът.

Константинов се оттегли от председателския пост на директорския борд на „ИО“, след като бе обвинен от няколко партии в политически пристрастия, с които хвърля подозрение върху честността на изборите. Поводът беше изказването му, че ако алтернативата на ГЕРБ е нова тройна коалиция, той щял да стори всичко възможно това да не се случи.

Бившият вече шеф на "Информационно обслужване" обяви също, че ще дари всички пари, които е получил като заплата в държавното дружество на Фонда за лечение на деца. Той обяви, че е бил на около 1000 лв. Заплата, след като намалил драстично заплатите, изплащани при управлението на тройната коалиция. Утре математикът и негови приятели започват благотворителна инициатива "Да помогнем на България". Към нея ще бъде създадена дарителска сметка, в която всички граждани да могат да внесат суми за благотворителност.

Константинов обеща утре да даде повече информация, както и имената на съучредителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!