Михаил Константинов: Давам по 10 000 лв. за всяка грешка в преброяването

Последна промяна на 19 март 2013 в 08:07 1497 8

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

„Ако в документите от преброяването бъде намерена една-единствена грешка, която да промени изборните резултати, аз ще въведа по сметката за болни деца 10 000 лв.“, обеща пред bTV шефът на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов.

В понеделник по време на срещата си с премиера Райков лидерът на ДПС Лютви Местан изрази опасения, че Константинов прави тенденциозни изказвания и може да спомогне за манипулация на изборите. Повод за коментара на Местан беше изказване на проф. Константинов, в което той заявява, че, ако алтернативата на ГЕРБ е Тройната коалиция, той ще направи всичко възможно това да не се случи.

Шефът на „Информационно обслужване“ - фирмата, преброяваща резултатите, категорично отхвърли обвиненията и подчерта, че това са клевети срещу него.

„Ще съдя за клевета всеки, който застане зад това твърдение с името си. Всеки, който твърди, че такава манипулация се случва, е лъжец. Той трябва да намери поне един такъв документ, а такъв няма“, категоричен бе Константинов.

Той уточни, че ако в изборния процес има машинации, той не се случва на ниво „Информационно обслужване“.

„Каквото е ставало, е ставало в секционните комисии. В този процес не участва само „Информационно обслужване“. Поканете шефа на ЦИК, на РИК, шефове на СИК. Всички те ще викажат, че не може да се фалшифицира нито едно число. Абсолютно категоричен съм, че ние имаме най-добрата система за обработка на изборни резултати в целия свят“, похвали се Константинов.

По-рано днес говорителят на ЦИК Бисер Троянов заяви, че изборът на фирма-преброител ще стане след конкурс, както всеки път на изборите. По думите му още не е ясно дали „Информационно обслужване“ ще брои бюлетините в нощта на 12 май.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2013 в 11:37

Да, ама изобщо не става въпрос дали е добър мамематик, а дали ИО обслужва държавата или мафията! Което също е математика, но за втори клас... работи само с действието ПРИБИРАНЕ !!!

19.03 2013 в 11:34

Това трябваше да е статията, а изказването на Константинов - коментар към нея!!!

19.03 2013 в 11:01

Пуснах го вчера, ще го пусна и днес - нека да се знае какво представлява ИО - мафиотска структура:

„Информационно обслужване” е фирма, от която по подразбиране се очаква да работи като системен интегратор между държавните учреждения. Образно казано то е мозъкът на държавата. В неговата компетентност са:
- изграждането и поддържането национални бази данни и електронни регистри;
- осигуряване на комуникационна свързаност между ведомствата;
- броене на резултатите от изборите в държавата...
- електронният подпис;
- обработка на базите данни на митниците, на НАП и данъчните;
- грижи за системата ЕСГРАОН... И още много други.

Дефакто, ИО не прави нищо от гореизброените неща, освен да поддържа информационните системи на различните ведомства у нас несвързани. Държавата ни буквално е без връзка с главния мозък. Нищо не свързва дори т. нар. "критични системи" - данъчната, митническата, системата на централната банка и на службите за сигурност. Вместо това, ИО е една фирма, която се занимава с... рентиерство. Също така ИО безгрешно се справя и с:
- присвояването на средства чрез формални обществени поръчки, при които възложителят и изпълнителят са свързани лица;
- възлагането на поръчки към подизпълнители без правила, тръжни процедури и прозрачност;
- влизане в необосновани консорциуми;
- периодично намесване в скандали ;
- обслужване на властта...

Най-сетне, ИО си е поставило за цел, да вбеси българския IT бранш дотолкова, че той да се обяви против съществуването й. През септември, 2010 Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) поиска закриването на фирмата поради непазарните и откровено корупционни методи на работата й.

Не си мислете обаче, че нефункциониращото „Информационно обслужване” не е от полза на когото трябва. Една малка част български граждани, за чийто бизнес трудно можете да научите нещо от публичните регистри, са във владение на огромно количество ценна информация а това кой какво внася и изнася в страната; кой какви проекти и големи сделки се опитва, да осъществи, кой какви местни данъци и такси плаща или какви европроекти движи. Публичните регистри са кутии с двойни дъна, които имаме съмнителната привилегия да пълним с данни за своя собствен бизнес, граждански, имуществен и дори здравен статус и то благодарение на собствените си данъци, в полза на шепа невидими. И това ако не е пародия на известната доктрина за невидимата ръка на могъщия пазар!

Дефакто, за нас работи едно Дезинформационно обслужване и ефектът от него е не само икономически, но и политически.

19.03 2013 в 10:53

Този гнусен тип назначава изхвърлени меркантилни типове - нахални и прости като него, а за математика "невероятен" точната дума есредношколски аритметик хитрец.
Познавам над 50 велики български математици, които са наистина класа

19.03 2013 в 10:38

Дава по 10 000 взема ...100 000! За математик, сигурно е наистина "невероятен" математик, НО с политически пристрастия, както той сам е заявявал0. Такъв не трябва да управлява една "безпристрастна система" каквото е ИО. В РБ има не малко "невероятни математици" без политически пристрастия.

19.03 2013 в 09:47

Не обиждайте човека, това е един невероятен математик, ако успее един от вас умници във форумите да разбере и една от неговите издадени книги, ще станете професори, но не сте! Човека може също да си има мнение и да иска в 21 век да живее като европеец в Европа, и да си има своите предпочитания политически, това не значи че ще опорочи избори на такова ниво. Не би рискувал човека всичко което е постигнал, ей хора все още има и СЪВЕСТ, прекалвате с плуването по всеки!

19.03 2013 в 09:44

мръсник от класа. обирай си крушите и повече не се показвай. какво общо имат болните деца с мазната ти и отвратителна физионимия

19.03 2013 в 08:44

А защо не ги дари и без да прави грешки? Как гарантира за избори, в които не е бил дори на работа в ИО? Колко преброителни системи е изследвал за да твърди, че тази на ИО е най-добрата?


Долен гнусен популизъм с болните дечица!!! Отвратителен човек.