Михаил Константинов: Давам по 10 000 лв. за всяка грешка в преброяването

Елица Мартинова 19 март 2013 в 08:07 2258 8

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

„Ако в документите от преброяването бъде намерена една-единствена грешка, която да промени изборните резултати, аз ще въведа по сметката за болни деца 10 000 лв.“, обеща пред bTV шефът на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов.

В понеделник по време на срещата си с премиера Райков лидерът на ДПС Лютви Местан изрази опасения, че Константинов прави тенденциозни изказвания и може да спомогне за манипулация на изборите. Повод за коментара на Местан беше изказване на проф. Константинов, в което той заявява, че, ако алтернативата на ГЕРБ е Тройната коалиция, той ще направи всичко възможно това да не се случи.

Шефът на „Информационно обслужване“ - фирмата, преброяваща резултатите, категорично отхвърли обвиненията и подчерта, че това са клевети срещу него.

„Ще съдя за клевета всеки, който застане зад това твърдение с името си. Всеки, който твърди, че такава манипулация се случва, е лъжец. Той трябва да намери поне един такъв документ, а такъв няма“, категоричен бе Константинов.

Той уточни, че ако в изборния процес има машинации, той не се случва на ниво „Информационно обслужване“.

„Каквото е ставало, е ставало в секционните комисии. В този процес не участва само „Информационно обслужване“. Поканете шефа на ЦИК, на РИК, шефове на СИК. Всички те ще викажат, че не може да се фалшифицира нито едно число. Абсолютно категоричен съм, че ние имаме най-добрата система за обработка на изборни резултати в целия свят“, похвали се Константинов.

По-рано днес говорителят на ЦИК Бисер Троянов заяви, че изборът на фирма-преброител ще стане след конкурс, както всеки път на изборите. По думите му още не е ясно дали „Информационно обслужване“ ще брои бюлетините в нощта на 12 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови