Проф. Михаил Константинов подава оставка

Елица Мартинова 22 март 2013 в 09:50 4145 12

Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС

Председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов подава оставка.

Това обяви самият той на пресконференция тази сутрин. Очаква се следващата седмица оставката му да бъде гласувана от Съвета на директорите.

Константинов коментира, че е взел това решение, за да спре спекулациите, отправяни към "Информационно обслужване". Той бе категоричен, че няма за какво да се чувства виновен и подчерта, че всеки, който отправя обвинения към дружеството, е "лъжец" и измамник.

"В едни избори доверието е най-важното нещо. Всеки, който го наруши, пали клада, на която ще изгори сам", каза Константинов. 

Той поясни, че е щял да подаде оставка и по-рано, но обвиненията срещу него са били крайни и неправомерни.

"Ако ми бяха поискали оставката за непремерено говорене, щяха да я получат веднага. Но те казаха, че съм щял да фалшифицирам изборите, с което настъпаха мотиката", допълни Константинов. 

По думите му нападките срещу него целят да внесат хаос в обществото и да доведат до непризнаване на изборите.

До оставката на Константинов се стигна, след като лидерите на БСП и ДПС настояха пред служебния премиер Марин Райков професорът да бъде освободен от поста си. Повод за искането стана негово изказване, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция, то той ще направи всичко възможно да попречи на това.

Местан и Станишев сметнаха това изказване за индикация, че “Информационно обслужване” с мажоритарен собственик министерството на транспорта ще работи за ГЕРБ на предстоящите избори.

На брифинга в петък проф. Константинов се извини за думите си, но заяви, че не е имал предвид незаконни действия.

"Фразата беше глупава и е доказателство, че трябва първо да се мисли, после да се говори. Но съм категоричен, че ставаше въпрос за честни действия, а не за фалшификация на изборните резултати", коментира шефът на "Информационно обслужване". 

Той изрази съжаление, че изказването му е навлякло проблеми на служебния премиер.

"Извиняван се официално на служебния кабинет, че трябва да се занимават с моята скромна особа, защото изтърсих тази глупост", каза Константинов. 

Той отново подчерта, че "Информационно обслужване" разполага с най-добрите методи за въвеждане на изборните резултати. Константинов обаче заплаши, че ако спекулациите срещу дружеството не спрат, то може изобщо да не се кандидатира в конкурса на ЦИК. По думите му това би било в ущърб за изборния процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews