МВР търси Лара Банева с две версии

11 март 2013 в 10:40 4451 3

Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Снимка: Facebook
Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Снимка: Facebook

Две са основните версии, по които МВР работи за разкриването на отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Това каза пред БНТ вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов.

Според Цветанов службите са пестеливи в коментарите и няма какво да се каже публично. "Колегите работят денонощно. В първия момент, когато може да се даде информация, тя ще бъде изнесена", каза Цветанов, като обясни, че стилът при това отвличане е доста по-различен от групата на "Наглите". 

Похитителите на Лара Барева са добре организирана и професионално действаща група, смята Пламен Василев, експерт по сигурността. В интервю за БТВ той смята, че доказателство за това е, че нападателите не са убили охранителя, който е бил с Лара в момента на отвличането. Също така за похищението е подбран един от най-подходящите моменти - рано сутрин, когато човек отива на работа или училище. "Изчакването и мълчанието е средство за психологически натиск", обясни Василев.

Василев заяви, че мозъкът на "Наглите" е на свобода. Обикновено в подобна структура именно мозъкът на групата води преговорите, докато останалите похитители имат строго определени задачи

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!