МВР търси Лара Банева с две версии

Последна промяна на 11 март 2013 в 10:40 3913 3

Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Снимка: Facebook
Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Снимка: Facebook

Две са основните версии, по които МВР работи за разкриването на отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Това каза пред БНТ вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов.

Според Цветанов службите са пестеливи в коментарите и няма какво да се каже публично. "Колегите работят денонощно. В първия момент, когато може да се даде информация, тя ще бъде изнесена", каза Цветанов, като обясни, че стилът при това отвличане е доста по-различен от групата на "Наглите". 

Похитителите на Лара Барева са добре организирана и професионално действаща група, смята Пламен Василев, експерт по сигурността. В интервю за БТВ той смята, че доказателство за това е, че нападателите не са убили охранителя, който е бил с Лара в момента на отвличането. Също така за похищението е подбран един от най-подходящите моменти - рано сутрин, когато човек отива на работа или училище. "Изчакването и мълчанието е средство за психологически натиск", обясни Василев.

Василев заяви, че мозъкът на "Наглите" е на свобода. Обикновено в подобна структура именно мозъкът на групата води преговорите, докато останалите похитители имат строго определени задачи

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2013 в 15:41

Версията "Лара е била отвлечена" може да се прочете по вестниците.
Интересно, каква е втората версия? "Лара сама е заминала за чужбина и нарочно не се обажда"?

11.03 2013 в 12:44

Т'ва го знаят всички на улицата... колко па да се заблуждаваш :)

Оффнюз, не мисля, че е коректно да публикувате снимки на отвлеченото момиче. Няма нужда от известност, има нужда полицията да отиде до някой от шано обектите им, да й развърже ръцете, и да я върне.

11.03 2013 в 12:08

Ако кажа, така да се каже, че мозъка на наглите е един криминално изявен премиер, дали няма да сгреша? А, какво ще кажете - много ли се заблуждавам?