Брендо отказа да говори пред съда

08 март 2013 в 16:46 2626 0

Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС
Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС

Евелин Банев отказа да говори на пред съда в Милано, където днес се проведе заседание по процеса "Кокаинови крале", съобщи БНТ.

По делото са подсъдими 13 души, петима от които българи, включително Банев, шестима италианци, един словенец и един румънец. По искане на подсъдимите процесът се води при закрити врата и не бяха допуснати близки и журналисти, а само адвокати и преводачи. Обсъдени са били технически проблеми, като е уважено искането на защитата на следващите заседания, които са през април, да бъдат представени нови документи от България. Присъдата се очаква в края на следващия месец.

Никой не знае какъв е мотивът на Евелин Банев да поиска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати. Юристите обясняват, че обикновено целта е да се намали наказанието за извършеното престъпление с 1/3. За престъплението, което му се вменява, Брендо може да получи до 30 години лишаване от свобода, но след като е предпочел бързата процедура, до два месеца той може да получи 17-18 години.

Три дни преди делото 10-годишната дъщеря на Брендо беше отвлечена пред дома й в квартал "Бояна", докато тръгваше за училище.

Майката на момичето Моника Добринова се обърна чрез ефира на БНТ към похитителите с молба да се свържат с нея. Тя заяви, че се надява да разбере какво е състоянието на детето й.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че отвличането на Лара е знак към баща й. Той беше категоричен, че по случая се работи интензивно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови