Връщат дъщерята на Брендо, ако той мълчи за наркобосовете

07 март 2013 в 10:34 7039 4

Трима маскирани отвлякоха 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо пред дома му. Снимка: БГНЕС
Трима маскирани отвлякоха 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо пред дома му. Снимка: БГНЕС

Дъщерята на Евелин Банев-Брендо е отвлечена, за са бъде сплашен той да не свидетелства срещу наркобосове. 

Това твърди в. "24 часа", като се позовава на източници, запознати с разследването.

10-годишната Лара беше похитена от четирима маскирани мъже, докато излизала от къщата си за училище. Момичето било придружавано от шофьор, като джипът на похитителите засякъл колата, а един от похитителите стрелял по мъжа. 

На 8 март Евелин Банев трябва да даде показания по делото "Кокаинови крале", в което е подсъдим за участието в международна група за трафик на наркотици, в която освен европейци, са замесени и наркокартели от Латинска Америка. Според спецполицаи има вероятност миналия петък - на 1 март, докато е бил в миланската съдебна палата, Брендо да е решил да предаде колумбийските си партньори, от които е купувал кокаин, или пък да даде показания срещу наркобосове от Румъния, Италия и Испания, с които е бил в тесни връзки.

За да го накарат да мълчи, колумбийски босове са поръчали отвличането на дъщеря му, като за това наели българи. До момента откуп за отвлеченото дете не е искан, което потвърждава версията, че похищението е направено с цел сплашване. Ако Брендо замълчи, дъщеря му ще бъде върната, смятат още криминалистите.

Друга версия, по която криминалистите работят е, че става въпрос за поръчка на мафията в Южна Америка заради провалена доставка на дрога. Разглежда се и версията, че похищението е заради стари неуредени финансови сметки на Банев, свързани с първата частна компания за предоставяне на ипотечни кредити.

Най-вероятно отвлеченото дете все още се намира на територията на столицата. Веднага след подадения сигнал за отвличането, всички изходи на столицата бяха блокирани. 

От записите на охранителните камери разследващите разбират, че отвличането трае по-малко от две минути. Похитителите са високи, едри, добре сложени мъже с черни маски - тип чорап на главите, и не могат да бъдат разпознати. Номерата, монтирани на BMW-то, са били откраднати от стар автомобил "Мазда", регистриран на името на възрастен човек.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови