Миков: Власт на всяка цена – не, не и не

Последна промяна на 30 юни 2013 в 18:56 3343 26

Михаил Миков. Снимка:БГНЕС
Михаил Миков. Снимка:БГНЕС

Власт на всяка цена – не, не и не. Власт, за да увеличиш в рамките на този месец, в който си имал барикадата детските добавки на 310 лева, си струва. Власт, с която да създадеш възможността за намаляване на тока, си струва. 

Това каза в интервю за "Всяка неделя" председателят на Парламента Михаил Миков.

"Струва си другата седмица да направиш нещичко за младежката безработица. България нямаше нужда от това, можехме да оставим ГЕРБ да управлява, щяхме да бъдем партийно много силна опозиция. Ако ГЕРБ сега управляваха нямаше много време да изкарат. Те бяха правителство на малцинство и преди, но се биеха в гърдите и казваха: ние управляваме сами", посочи Миков.

Според него няма нищо фатално в това да се ходи на избори. "Единствените въпроси са какво се постига на тях, защо отиваме на избори. При президента си позволих да му прочета извод от февруари, когато КСНС единодушно каза: тежка политическа, икономическа и социална криза, няма друг изход освен предсрочни избори. Оказа се, че има-няма месец след изборите на 12 май, отново се казва: предсрочни избори. Добре, ако ние не приемаме резултатите от изборите, ако не оставим НС да си върши работата, ако не оставим областните управители да си влязат в кабинета... трябва да си отговорим на въпроса: можем ли, кълнейки се в демокрация да признаваме институциите и закона и да даваме право на този, който е на определена позиция, да докаже с делата си, а не с очакванията", коментира Миков.

По думите му ГЕРБ не могли да преживеят факта, че са в опозиция. "Това, че имаха най-голям резултат на изборите замъгляваше най-важният въпрос в политиката – с кого?!", каза Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.07 2013 в 18:15

Тия на някой друг ги разправяй. Да не сме се нагледали на комунисти толкова години, да не знаем каква е за вас целта ама след 6 десетилетия, атентати, национализация, терор, убийства и тъпкане на народа в името на жалкото ви управление, айде не на нас! Вън от България, предатели!

01.07 2013 в 21:56

Да, да, с всеки изминал ден показвате, че точно властта искате на всяка цена!!! Ние искаме едно просто нещо - ОСТАВКА!

01.07 2013 в 20:24

Време ви е за ОСТАВКА!

01.07 2013 в 19:34

Я ВЕДНАГА ДА СИ ПРИЗНАЕ КОЕ ГЕРБЕРАСТКО-ПЕДЕРАСТКО МОДЕРАТОРЧЕ МИ ТРИЕ МНЕНИЕТО ДА МОГА ДА ГО ШИБАМ ПРЕЗ ГАЩИТЕ.

01.07 2013 в 19:07

Комунист власт така лесно не дава!

01.07 2013 в 17:17

Г-н Миков, Вие показвате с действията или по-скоро с бездействията си, че властта се я захапали, както куче-кокъл и не искате да я пуснете, защото чакате да се нагушите с милиарди левове! Това също показва и Вашата политическа алчност за власт и нетърпението с което очаквахте платеното от Вас бутане на правителството на Борисов! По-нагло, арогантно и с насочен диктаторски характер управление на страната не е имало!

01.07 2013 в 16:05

България няма нищо против да напуснете с гнусните си мафиотски игри

01.07 2013 в 14:30

махайте се тогава

01.07 2013 в 12:47

Щом не искате власт на всяка цена, тогава си заминавайте! Докога ще ви чакаме, докога да протестираме мирно??? Стига вече!