Миков свика извънредно заседание на парламента заради ветото

Нели Чолашка 07 август 2013 в 18:02 4600 17

Михаил Миков, Снимка: БГНЕС
Михаил Миков, Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Михаил Миков ще свика извънредно заседание на Народното събрание на 30 август с точка ново обсъждане на промените в Закона за държавния бюджет, съобщиха от парламента.

Причината е наложеното днес частично вето от президента Росен Плевнелиев върху гласуваната от парламента актуализация на бюджета.

В последните дни от работата на парламента, както и на пресконференция в понеделник, Миков беше категоричен, че няма да има извънредно заседание при евентуално вето на президента.

„Преди два дни заявих, че няма да използвам правото си по чл. 78, т.1 от Конституцията за свикване на заседание на Народното събрание, защото се надявах, че всички държавни институции ще изпълнят отговорно ролята, която им е поверила Конституцията и в този смисъл ще оправдаят общественото доверие, с което са облечени.

Отчитайки тежестта на аргументите на президента и на министър-председателя и интереса на българското общество, както и нагласата в повечето политически партии и парламентарни групи, считам че е необходимо народните представители да се запознаят с изложението на президента, за да преценят на свой ред основателността на тези аргументи и становища.

С оглед на казаното, приканвам народните представители и парламентарните групи да подготвят позициите си в следващите седмици за ново обсъждане на закона", обяви днес председателят на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!