Местан дава показания по делото на Енимехмедов

Елица Мартинова 21 октомври 2013 в 07:38 1382 0

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Октай Енимехмедов, който в началото на годината нападна почетния председател на ДПС Ахмед Доган по време на партиен форум.

Днешното заседание по делото ще включва показания от партийни членове на ДПС. На 21 октомври в парламента пристигнаха призовки за някои депутати на ДПС, сред които – председателят на партията Лютви Местан, секретарят на партията Мустафа Карадайъ и Рамадан Аталай.

На миналото заседание Софийският градски съд отказа да промени мярката на Енимехмедов и той остана зад решетките. Мотивите на магистратите бяха, че подсъдимият е потенциално опасен и може да извърши друго престъпление.

Самият Доган, срещу когото бе извършено нападението, няколко пъти отказа да се яви в съдебната зала, представяйки болничен лист. На миналото заседание обаче СГС поиска докторът, издалл бележката на Доган, да представи всички медицински документи, които е съставил по време на прегледа на Доган.

Междувременно на 24 септември стана ясно, че почетният председател на ДПС не желае да бъде граждански ищец и частен обвинител по делото с Октай Енимехмедов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови