Quantcast

Мая Манолова: Винаги има риска на среща да се появят хора с (П)етно в миналото

Последна промяна на 14 август 2013 в 10:18 4512 35

Мая Манолова. Снимка БГНЕС.
Мая Манолова. Снимка БГНЕС.

Не може да се проверяват всички неправителствени организации, които искат да се срещат с нас. Има риск сред тях да има хора с петно в миналото, обяви в интервю за "Нова телевизия" депутатката от БСП Мая Манолова.

Така тя отговори на въпрос защо на срещите на премиера Пламен Орешарски с граждански организации присъстват хора с криминално минало. Въпросът визираше Бисер Миланов - Петното, дошъл на срещата с Орешарски в Министерския съвет миналия петък. Петното има дълга криминална биография, включваща 7 присъди, някои от които ефективни.

"За първи път имаме премиер, който се среща с гражданските организации. Има рискове кои хора ще попаднат в диалога с властта и парламента, но това е пътят, за да се чуе гласът на хората", заключи Манолова.

По думите ú организаторите на антиправителствените протести се опитвали по всевъзможен начин да спъват диалога между властта и обществото.

"Организаторите на протестите, онези икономически и политически среди, които дърпат конците на протестите, желаят точно обратното - да няма никакъв диалог. Има едни хора и институции, които не искат да предпазят правителството и парламента от грешки, което е смисълът на гражданския контрол, а напротив. И президентът още по-явно, включително и с ветото, което наложи, се старае не да предпази правителството от грешки, а се старае да пречи на изпълнителната власт", каза още Мая Манолова.

Тя обеща готов проект на Изборен кодекс, който да бъде внесен в началото на следващата пленарна сесия на парламента. Въпреки ваканцията депутатката работела усилено по изготвянето на документа.

Манолова очаква всички депутати да бъдат в петък на дебата по президентското вето и парламентът да го преодолее. Един-двама били в чужбина, но и те щели да се върнат. Тя определи като "силно преувеличени" твърденията в медиите, че повечето народни избраници са били на екзотични почивки.

По думите й всички депутати от БСП, ДПС и „Атака" ще дойдат на заседанието в петък, надявала се и на депутатите от ГЕРБ. Не се налага БСП и ДПС да водят преговори с „Атака", защото по-голямата част от тях подкрепят актуализацията, каза Манолова. 

Поканен е президентът Росен Плевнелиев, за да обясни още един път мотивите и да защити своето вето, обяви зам.-председателката на парламента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.08 2013 в 06:01

Стара пачавра леке не хваща! Няма от какво да се страхува сестра Галева от Петното - тоя престъпник не може да опетни червените боклуци. Няма къде повече...

14.08 2013 в 16:09

Боев, ти си тъп :)

14.08 2013 в 16:08

Остави го, моля те, да си изкара колкото за един сандвич и едно кисело мляко човека ;)

14.08 2013 в 16:07

"Изключително тъпо" е, разбира се, от гледна точка на изключително тъп човек като теб, който не разполага с интелектуален ресурс да разбере написаното ;)

14.08 2013 в 15:04

Това е знак на цинизъм и подигравка към нормалните и интелигентните хора от узурпиралите властта мафиоти! Големите мафиоти се срещат с дребните престъпници публично в МС и решават как да потушат протестите!?! Диктатура и терор ни готвят!

14.08 2013 в 14:59

червена кокошка - превратаджийка!

14.08 2013 в 14:43

Пиче, на всеки пост още ли ви плащат по 40 ст. или вече ви намалиха хонорара?

14.08 2013 в 14:41

Крайната наглост е цял живот да те лъжат, крадат и подтискат и ти да продължаваш да ги защитаваш като един Павлик Морозов. Или не искаш да си признаеш, че животът ти е пропилян поради невъзможността да прогледнеш и да си използваш и малкото сиви клетки. А дали не си от тези, които крадат, лъжат и подтискат, а?

14.08 2013 в 14:38

Сигурно имаше пред вид Богомил Райнов, но кой ли ти чете... още повече комунистически автори. :)

14.08 2013 в 14:31

за първи път имаме премиер, който се среща с рецидивисти официално