Протестиращи подготвят „голямото посрещане“ на депутатите

Симона Костадинова 13 август 2013 в 17:41 5378 33

Протестът  Снимки: Сергей Антонов
Протестът Снимки: Сергей Антонов

След като стана ясно, че извънредното заседание на парламента ще се състои на 16 август, реакцията на протестиращите не закъсня. Те готвят блокада на сградата на Народното събрание, която нарекоха "Голямото посрещане".

Началото на протеста в петък е обявено за 8 ч сутринта - два часа преди началото на извънредното заседание. Сборният пункт е около парламента. Целта е демонстрантите да попречат на народните представители да прегласуват актуализацията на бюджета за тази година, върху която президентът наложи вето.

Във фейсбук групата, посветена на събитието, вече активно се обсъжда петъчната блокада, а само участие са потвърдили  около 3000 души. Всъщност групата бе създадена по-рано по повод очаквания първи работен ден след депутатската ваканция - 4 септември.

„За да продължим това, което започнахме!“, „Искам най-сетне морално управление. Нека България стане държава на хората си.“, „Нищо не е забравено!“ са част от коментарите посветени на предстоящия петъчен протест.

Протестиращите се надяват с протеста си на 16 август не само да покажат, че не са се отказали, но и да получат така чаканата оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!