Мая Манолова: Пари за по-високи детски ще се търсят догодина

Нели Чолашка 10 юни 2013 в 18:27 4578 2

Мая Манолова. Снимка БГНЕС.
Мая Манолова. Снимка БГНЕС.

"С бюджета за следващата година ще бъдат търсени възможности за увеличаване на детските надбавки, както и възможността те да бъдат получавани от всички български деца", обяви в Кюстнедил депутатът от БСП Мая Манолова.

Преди седмица Янаки Стоилов от левицата обяви, че “Коалиция за България” ще внесе законопроект, с който да увеличи детските надбавки до 1/5 или 1/6 от минималната работна заплата или около 50-60 лв. месечно. Предвижда се и разширяване на кръга от семейства, които получават добавките.

В момента право на детски от 35 лв. на месец на дете имат само семействата, в които на член от семейството се падат до 350 лв. на месец. 

Манолова припомни и какъв пакет от социални мерки прие на първото си заседание новото правителство - подпомагане на младите семейства чрез увеличаване на майчинството, увеличаване на еднократната помощ за първокласници, както и увеличаване на енергийната помощ и разширяване на нейния обхват.

„Заявили сме ясно, макар че това е в правомощията на регулаторния орган – ДКЕВР, че цената на тока няма да се увеличава. От първи юли това е факт, няма да има увеличение на цената на електрическата енергия”, обяви още Манолова. 

Тя обеща парламентът да е много по-отворен за гражданите и да се оценява ефектът на въздействие върху обществените отношения за всеки един новоприет закон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови