Мая Манолова: Борисов започна с магариите от първия ден

Елица Мартинова 24 май 2013 в 10:56 5060 5

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

„В началото на пленарното заседание във вторник бившият министър-председател пое ангажимент да подкрепя непопулярни мерки, предложени от кабинета „Орешарски“, а час и половина по-късно ГЕРБ показаха, че изобщо нямат намерение да изпълнят думите му, като подадоха жалба за касиране на изборите. Депутатите на Борисов започнаха с магариите още от първия ден“, заяви пред „Нова телевизия“ зам.-председателят на НС и депутат от „Коалиция за България“ Мая Манолова.

По думите й лицемерието на бившите управляващи няма край.

„Оставям без коментар офертата на ГЕРБ, че щели да дадат един глас на БСП, ако социалистите са поискали, при условие, че се опитват всячески да касират изборите. Едно такова предложение на Бойко Борисов звучи страшно безсмислено“, коментира вчерашната идея на Борисов Манолова. В четвъртък при връщането на мандата председателят на ГЕРБ осъди социалистите, че се опитват да влизат в коалиция с Волен Сидеров, защото според експремиера „Атака“ е заплаха за европейските ценности.

Манолова бе категорична, че Орешарски ще спази обещанието си и ще предложи правителство, съставено от експерти в своята област. По думите й това е единствената възможност за изход от кризата.

„Има ли някой, който да не е наясно, че в момента еднопартийно или коалиционно правителство не можа да извади България от тежката криза и дълбокото блато, в което я вкара ГЕРБ. Една партия няма достатъчно доверие и това пролича от резултатите на изборите. Не искам да бягам от отговорност за това, което се случи преди 2009 г., но да не забравяме, че ние платихме цената на изборите тогава“ коментира Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!