"М-тел Еко Грант" приключи със 7 успешни еко проекта

25 януари 2013 в 16:04 1716 0

Мтел
Мтел

Четвъртото издание на програмата "М-тел Еко Грант" приключи със седем успешно реализирани екологични проекта.

Четвъртото издание на "М-тел Еко Грант" бе фокусирано върху възстановяването и опазването на биоразнообразието в пострадалите от наводненията райони в началото на миналата година.

В програмата взеха участие 30 проекта, от които бяха одобрени 7.

Седемте екопроекта бяха финансирани с бюджет от 110 700 лева.

По проектите на читалище „Бъдеще сега” в смолянското село Гудевица и на столичното сдружение “Агролинк” са изградени две екоградини в Родопите и София.

Сдружение "Зелени Балкани" от Стара Загора участва в програма "М-тел Еко Грант" с инициативата си за маркиране с GPS/GPRS предаватели осем птици, лекувани в Спасителния център за диви животни.

По проект на читалище "Обединение 1913" в Кърджали бе почистена чаплова колония, като по програмата вече се осъществява постоянен мониторинг на водолюбивите птици в колонията.

Грантовата програма на "М-тел" финансира и проект за опазване на защитения вид видра в Родопите. Сдружение “Инициативна група Витоша” изгради системи за ограничаване на достъпа на видрите до две от рибовъдните стопанства в района с цел тяхното опазване.

Последният проект по програма "М-тел Еко Грант" е на сдружение “Заедно за Свиленград”. Благодарение на телекомa беше изграден зелен пояс от дървета около речната дига на река Канаклийска.

"М-тел ЕКО Грант" е ежегодна дарителска програма, която финансира малки, но стойностни проекти в областта на екологията.

Осъществява се със съдействието на фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови