Финансираните от М-Тел проекти вече са в действие

01 август 2012 в 16:08 2205 5

М-Тел финансира 7 еко-проекта.
М-Тел финансира 7 еко-проекта.

Седемте проекта, които М-Тел финансира по програмата си "М-Тел ЕКО Грант", вече са в действие.
Читалище „Бъдеще сега“ в смолянското село Гудевица изгради учебна билкова градина в селото. През май в проекта взеха участие 15 доброволци, а през юли голяма помощ оказа група белгийски скаути.
Подобна градина изгради и сдружение „Агролинк“ с помощта на децата от дом „П. Славейков“ в кв. Драгалевци в София и възпитаниците на столичното училище за деца с увреден слух „Проф. Денчо Денев“.
Третият проект е по програма „Опазване на световнозастрашени и редки за България птици“ и благодарение на него белоопашатият мишелов Тео, лекуван в Спасителния център за диви животни в Стара Загора, вече лети на свобода. Тео е една от птиците, на които М-Тел ЕКО Грант ще помогне да бъдат сложени GPS/GPRS - предаватели за проследяване.
Грантовата програма на М-Тел подкрепи и сдружение Инициативна група „Витоша“, която се грижи за опазването на защитения вид видра в района на Родопите. В рамките на проекта е закупено оборудване за изграждането на две системи, с което да бъде ограничен достъпът на видрата до басейните на рибовъдните стопанства.
Читалище „Обединение” в Кърджали пък почисти чаплова колония, разположена в центъра на града. Близо 60 чувала с отпадъци бяха събрани по време на акцията.
„Българско дружество за защита на птиците“ в София започна проучване на разпространение на една от най-редките и застрашени птици в България - вечерната ветрушка. Към момента са поставени пет къщички за вечерната ветрушка в Бургас, а през есента предстои поставянето на изкуствени гнездилки в областта.
През есента дейността си ще започне седмият проект, финансиран от М-Тел - на сдружение „Заедно за Свиленград“. Благодарение на него ще бъде изграден зелен пояс от дървета около речната дига на река Канаклийска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови