Финансираните от М-Тел проекти вече са в действие

Последна промяна на 01 август 2012 в 16:08 1754 5

М-Тел финансира 7 еко-проекта.
М-Тел финансира 7 еко-проекта.

Седемте проекта, които М-Тел финансира по програмата си "М-Тел ЕКО Грант", вече са в действие.
Читалище „Бъдеще сега“ в смолянското село Гудевица изгради учебна билкова градина в селото. През май в проекта взеха участие 15 доброволци, а през юли голяма помощ оказа група белгийски скаути.
Подобна градина изгради и сдружение „Агролинк“ с помощта на децата от дом „П. Славейков“ в кв. Драгалевци в София и възпитаниците на столичното училище за деца с увреден слух „Проф. Денчо Денев“.
Третият проект е по програма „Опазване на световнозастрашени и редки за България птици“ и благодарение на него белоопашатият мишелов Тео, лекуван в Спасителния център за диви животни в Стара Загора, вече лети на свобода. Тео е една от птиците, на които М-Тел ЕКО Грант ще помогне да бъдат сложени GPS/GPRS - предаватели за проследяване.
Грантовата програма на М-Тел подкрепи и сдружение Инициативна група „Витоша“, която се грижи за опазването на защитения вид видра в района на Родопите. В рамките на проекта е закупено оборудване за изграждането на две системи, с което да бъде ограничен достъпът на видрата до басейните на рибовъдните стопанства.
Читалище „Обединение” в Кърджали пък почисти чаплова колония, разположена в центъра на града. Близо 60 чувала с отпадъци бяха събрани по време на акцията.
„Българско дружество за защита на птиците“ в София започна проучване на разпространение на една от най-редките и застрашени птици в България - вечерната ветрушка. Към момента са поставени пет къщички за вечерната ветрушка в Бургас, а през есента предстои поставянето на изкуствени гнездилки в областта.
През есента дейността си ще започне седмият проект, финансиран от М-Тел - на сдружение „Заедно за Свиленград“. Благодарение на него ще бъде изграден зелен пояс от дървета около речната дига на река Канаклийска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2012 в 16:46

едно голямо браво и поздравления за това, че се подкрепят и развиват подобни проекти ,екологичното съзнание трябва да се развива.

14.08 2012 в 13:47

поздравления за подкрепата и развитието на тези проекти.

13.08 2012 в 16:13

много ме радват подобни проекти и тогава, когато започне тяхната реализация, браво.

13.08 2012 в 15:31

поздравления и за екологичната политика на телекома, важно е да се подкрепят подобни проекти.

09.08 2012 в 11:20

Малко хора разбират колко е важно да има подобни проекти. Страхотно е, че Мтел са се заели с такива задачи. В България има стотици, дори хиляди зелени идеи, които чакат да се осъществят. Когато чуя такава новина и осъзнавам, че все още у нас има фирми, които правят наистина добри неща за обществото. Много ми се иска да видя какво ще стане с зеления пояс около река Канаклийска в Свиленград. Имам много приятели там и със сигурна, че когато проектът завърши ще стане райско място.