М. Константинов: БСП и ГЕРБ да се прегърнат и малките рекетьори да изчезнат

04 юли 2013 в 12:35 3262 18

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

Ако БСП и ГЕРБ решат да действат заедно и имат 181 депутати, рекетьорът отива вкъщи.

Това коментира в интервю за „Фокус” математикът проф. Михаил Константинов.„Аз съм привърженик на радикална идея – както в Германия, да се прегърнат двете най-големи и малките рекетьори да изчезнат. Ако се съберат БСП плюс ГЕРБ, правят 181 депутати – свръхконституционно мнозинство. Ей сега могат да започнат да променят Конституцията”, посочи проф. Константинов.

„От Европа това им разправят от една седмица - да им набият канчетата. В момента не знам набиването докъде е стигнало, но ние не може да висим на гласа на някакви рекетьори. Цялата държава виси на гласа на рекетьорите – абсолютно недопустимо", каза още той.

Според професора, ако обединението на БСП и ГЕРБ в НС се случи, двете големи ще понесат електорални загуби. "Много социалисти ще са гневни заради това и много от ГЕРБ ще са гневни. Но освен гнева на партийците, има държава. Трябва да си гледаме тази държава”, подчерта проф. Михаил Константинов.

„Прави се една голяма коалиция, казва се, че изборите са през май, обещава се на хората месец по месец какво ще се прави, и да се знае за какво става въпрос”, предлага Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!