Лекари от Александровска болница излизат на протест

Вероника Шербанова 18 февруари 2013 в 16:49 2849 0

Александровска болница, Снимка БГНЕС.
Александровска болница, Снимка БГНЕС.

Лекари и медицински сестри от Александровска болница готвят протест заради ниски заплати и лоши условия на труд.

Това обявиха медиците в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, председателя на здравната комисия Даниела Дариткова и здравния министър Десислава Атанасова.

Все още не е подписан колективният трудов договор за 2013 г., оплакаха се служители на Клиниката по пропедевтика на лечебното заведение. По думите им заплатите са ниски, а клиниката не е ремонтирана през последните 20 години и им се налага да работят при отвратителни условия.

Медиците се оплакват и от настоящия управител на болницата д-р Лъчезар Трайков, който е отказал да се срещне с тях и да чуе оплакванията им. Хората масово напускат, категорични са служителите на клиниката. От началото на годината са напуснали петима души, коментират медиците.

Недоволните лекари и медицински сестри настояват за индексация на основните заплати, заложена в колективния трудов договор, както и съдействие за смяна на директора на болницата.

Искането на медиците идва по време на конкурса, който ще определи новия директор на Александровска болница. Освен досегашния директор д-р Лъчезар Трайков, за позицията на шеф на лечебното заведение се борят още д-р Николай Кътев, бившият шеф на Агенцията за трансплантации д-р Силви Кирилов, д-р Костадин Ангелов и хирургът проф. Николай Яръмов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!