Кутев: По-трудно е да идеш на Бузлуджа, отколкото на жълтите павета

Елица Мартинова 29 юли 2013 в 10:23 8073 43

Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС
Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС

„На Бузлуджа наистина имаше 50 000 души и това не са 50 000 души, които се разхождат по жълтите павета след работа, защото да събереш хора, които са на жълтите павета след работа, е не толкова трудно, колкото да ги качиш на върха на планината“.

Това заяви пред БНР червеният депутат Антон Кутев.

По думите му присъствието на всички тези хора на Бузлуджа е била недвусмислена подкрепа за БСП и за правителството.

“Тази подкрепа легитимира БСП в този диалог. Очевидно от Бузлуджа е ясно, че има едни граждани, които не ни искат, но има и граждани, които ни искат, което променя формата на диалога. Това не означава, че ние имаме право да не водим диалог и с другите граждани, както и с другите политически сили. Така че диалогът, който ние сме длъжни да проведем в обществото в никакъв случай не се е променил като форма и продължаваме да търсим начин да говорим с протестиращите на жълтите павета. Трудно си го представям, защото те не излъчват някаква форма на лидерство, която да започне разговори и те имат основно категорични изисквания, които са неприемливи“, каза Кутев.

По отношение на излязлото в неделя видео, на което се вижда, че прозорците на белия автобус са счупени отвътре навън, Кутев коментира, че по тях са хвърлени „стотици камъни“.

„Не беше счупен един прозорец, а най-малко пет. Второ - за да се счупи прозорецът на един такъв автобус са необходими минимум 4-5 камъка. Един камък не чупи прозорец. Категорично полицейски палки не са удряли по автобуса и не са имали никакво основание да го правят. Това бяха камъни и бяха стотици камъни", заяви Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!