Кутев: От Орешарски не може да стане Борисов

Елица Мартинова 12 октомври 2013 в 09:46 1777 9

Пламен Орешарски и Бойко Борисов, Снимки: БГНЕС
Пламен Орешарски и Бойко Борисов, Снимки: БГНЕС

„Пламен Орешарски има специфично отношение към медийните изяви, той няма и как да се промени в това отношение. От Пламен Орешарски не може да стане Бойко Борисов“.

Това заяви медийният секретар на БСП Антон Кутев в предаването „Животът и други неща“ по БНТ.

Коментара си Кутев направи в отговор на въпрос за поведението на премиера Орешарски и кабинета му. Според червения депутат Министерски съвет няма достатъчно медийни изяви, в които да обяснява решенията си.

„Правителството не говори достатъчно. Аз бих предпочел всичките отговорности да ги поема не БСП, в момента ние сме тези, които сме изнесени напред, а правителството“, заяви Антон Кутев.

Запитан за коментар по решението на КС да отмени забраната кадри на ДС да ръководят държавните медии, социалистът избегна темата, като посочи, че тя не е сред най-важните въпроси за обществото. Според Кутев въпросът вече съвсем не е актуален, независимо от факта, че жалбата до КС бе подадена именно от депутати на БСП и ДПС.

„Това са последни оттенъци на един въпрос, който отдавна вече не е актуален. Дори не знам дали аз съм я подписвал тази жалба в миналия парламент, не помня“, отсече Кутев.

Социалистът бе категоричен, че не може да се говори за червена метла след изборите през май. Той изчисли, че БСП в момента са „на 1/3 от метлата“, която са прокарали ГЕРБ през 2009 г.

Кутев бе категоричен, че в момента БСП нямат реална опозиция в парламента и окачестви заседанията на Народното събрание като „колонада“, която вреди на парламентаризма. Социалистът подчерта, че случващото се не вреди на левицата, а по-скоро на ГЕРБ. Той изтъкна, че не се притеснява от нови избори, защото е уверен в резултата на партията си, но е убеден, че следващият вот няма да доведе до по-различен модел в парламента.

„На нас не ни вреди да си удържим процентите, заедно с ГЕРБ се срива цялата държавност. Няма нова сила, няма онази единствена сила, която да управлява, няма да влязат почтени хора, които да издърпат държавта от дупката и да я направят чудесна, хората на улицата няма да получат своето представителство. Ако държавата не се доближи до гражданите, до 3-4 години в България ситуацията ще е по-зле от Гърция, не като икономическо положение, а гражданите редовно ще рушат центъра“, предупреди Антон Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!