Борисов пак показа странни познания по математика

Елица Мартинова 11 октомври 2013 в 09:18 4740 29

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

За пореден път лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира странни познания по математика.

Този път Борисов направи сметките си пред депутатите в пленарна зала. 

"Доколкото виждам, лидерът на БСП пак го няма. Г-н Кутев, няма го в залата и това е поредният път, а за миналото Народното събрание, когато ние управлявахме, той е отсъствал 87 пъти, което прави близо две години неидване на работа", отвърна ядосано Борисов.

Експремиерът бе провокиран от управляващите и от председателя на Народното събрание Михаил Миков. Лидерът на ГЕРБ възрази, че Миков е прекъснал процедурата по регистрация на 17-ата секунда. Червеният депутат Антон Кутев обясни, че парламентът бърза, защото иска да използва присъствието на Борисов и Цветан Цветанов в зала, за да разгледат депутатите оставката на ексшефа на КПУКИ Филип Златанов. OFFNews припомня, че вчера народните представители прекъснаха разглежданията заради отсъствието на двамата лидери на ГЕРБ.

Не е ясно как експремиерът изчисли, че 87 отсъствия се равняват на две години неидване на работа. Депутатите заседават три пъти седмично - в сряда, четвъртък и петък, което значи, че председателят на социалистите не е присъствал 29 седмици - далеч по-малко от две години (104 седмици).

Преди време премиерът Борисов заяви, че държавата е на в това положение заради 60-те години комунистическо управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!