БСП спира командировките, за да крепи кворума

Елица Мартинова 07 октомври 2013 в 09:40 2317 3

Антон Кутев, Снимка: БГНЕС
Антон Кутев, Снимка: БГНЕС

„Трябва друга организация – просто трябва да се спрат всякакви командировки“.

Това заяви пред „Нова телевизия“ червеният депутат Антон Кутев. Според него народните представители от „Коалиция за България“ (КБ) трябва да жертват служебните си пътувания в името на това да крепят форума на парламента.

Коментарът му бе във връзка със заседанието на Народното събрание в петък, което се провали за четвърти път, защото в залата не се събра нужният брой депутати.

Кутев дори изтъкна, че е планирал командировка до Брюксел за следващата седмица, но я е отменил, за да бъде стриктно в парламента.

„Оттук нататък очевидно няма как да се получи това с командировките. Ако има командировани хора, не трябва да са повече от двама-трима“, смята Антон Кутев.

Запитан как парламентът ще работи в такава обстановка, депутатът отвърна „трудно, но както досега“.

Кутев призна, че управляващите зависят всеки ден от благоволението на „Атака“.

„Няма как ние в този парламент да не зависим от „Атака“ всеки ден, така го е казал избирателят“, коментира червеният депутат.

Димитър Лазаров от ГЕРБ пък заяви, че управляващите нямат интерес да се провеждат нормални парламентарни заседания, защото левицата не може да изпълни обещанията, които е поела пред избирателите си.

Според него основният въпрос пред Народното събрание е „Кой открадна кворума?“.

Във връзка с неделното изказване на Магдалена Ташева от „Атака“, която заяви, че националистите обмислят вот на недоверие заради вътрешния министър Цветлин Йовчев, Кутев заяви, че не очаква вот в скоро време. Той обаче посочи, че не е сигурен за намеренията на „Атака“, защото не е разговарял с ръководството на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!