Курилският манастир ще се сдобие със своя миниатюра

03 август 2012 в 19:37 2142 0

Курилският манастир „Св. Иван Рилски” събра най-много гласове в анкетата „Градът в миниатюри”.

Тя се проведе в сайта на район „Нови Искър”, както и сред жителите на района. В продължение те имаха възможността да направят своя избор измежду 33 обекта с историческо, културно и обществено значение за район „Нови Искър” и да изберат десет от тях, които да бъдат изработени в миниатюри.

С почти двойно по-малко гласове на второ място се нареди църквата „Св. Николай” в кв. Славовци, град Нови Искър, а трети по общ брой гласове е манастирът „Св. Три Светители”, намиращ се до село Чепинци.

Ето и класацията след края на гласуването:

Обект

1

Курилски м-р Св. Иван Рилски, кв. Курило

2

ц. "Св. Николай", кв.Славовци, гр. Нови Искър

3

м-р"Св. Три светители", с. Чепинци

4

ц. "Св. Троица", кв. Кумарица, гр. Нови Искър

5

Подгумерски м-р"Св. Димитър", с. Подгумер

6

"Черквицата", ц."Св. Петка", с. Балша

7

ц. "Св. Троица", с. Мировяне

8

ц."Св. Възнесение Господне", с. Кътина

9

ц. "Св. Архангел Михаил", с. Доброславци

10

ц. "Св. Николай Мирликийски", с. Негован

Район „Нови Искър” стартира реализацията на проект „Градът в миниатюри” по програма „Европа” на Столична община на 9 юли на открита кръгла маса в конферентната зала на районната администрация. Ръководителят на проекта арх. Елза Иванова-Лекова представи общите и специфични цели, дейностите по реализацията, график за тяхното изпълнение и очакваните резултати. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община Програма Европа 2012 г. и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г.

В рамките на първата дейност по проект „Градът в миниатюри”, район „Нови Искър” изготви и разпространи анкета на книжен и електронен носител, която беше разпространена сред жителите на района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови