Кунева: Мотото у нас е „Не гледай колко съм калпав, а как ще омаскаря другите“

Елица Мартинова 24 септември 2013 в 08:12 3785 28

Меглена Кунева
Меглена Кунева

Намираме се по стръмна писта, в която водещият принцип е „Не гледай мен, не гледай колко съм калпав, а гледай как мога да омаскаря другите.

Така лидерът на „Движение БГ“ Меглена Кунева коментира пред БНТ политическите практики в България.

По повод обвинението на Георги Кадиев, че Реформаторският блок е финансиран от шефа на КТБ Цветан Василев, бившият еврокомисар заяви, че обединението по начало няма общи финанси, за да бъде субсидирано от когото и да е.

Според председателя на ДБГ обвиненията на Кадиев са напълно безпочвени, но все пак имат негативен ефект. Кунева е категорична, че подобни лъжи вредят не само на човека, срещу когото са отправени, а на всички политици изобщо, тъй като изчерпват кредита на доверие у хората.

По думите на бившия еврокомисар атаките на БСП целят да разсеят вниманието на хората от съществените теми.

„След тези обвинения партията, към която неохотно принадлежи Кадиев, ще вземе своите гласове, друга партия ще вземе своите. Всички ще бъдем в неприятен облак от подозрение и целият кредит на доверие, който политикът трябва да има, те ще го изядат и тогава ние няма да имаме откъде да черпим. А до голяма степен партиите, които имат много пари, плащат – бюлетини, гласове, имат други начини за печелене на избори“, каза Меглена Кунева.

По думите й българският политически живот има нужда от „покръстване в приличие“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews