Кунева: Мотото у нас е „Не гледай колко съм калпав, а как ще омаскаря другите“

Последна промяна на 24 септември 2013 в 08:12 3318 28

Меглена Кунева
Меглена Кунева

Намираме се по стръмна писта, в която водещият принцип е „Не гледай мен, не гледай колко съм калпав, а гледай как мога да омаскаря другите.

Така лидерът на „Движение БГ“ Меглена Кунева коментира пред БНТ политическите практики в България.

По повод обвинението на Георги Кадиев, че Реформаторският блок е финансиран от шефа на КТБ Цветан Василев, бившият еврокомисар заяви, че обединението по начало няма общи финанси, за да бъде субсидирано от когото и да е.

Според председателя на ДБГ обвиненията на Кадиев са напълно безпочвени, но все пак имат негативен ефект. Кунева е категорична, че подобни лъжи вредят не само на човека, срещу когото са отправени, а на всички политици изобщо, тъй като изчерпват кредита на доверие у хората.

По думите на бившия еврокомисар атаките на БСП целят да разсеят вниманието на хората от съществените теми.

„След тези обвинения партията, към която неохотно принадлежи Кадиев, ще вземе своите гласове, друга партия ще вземе своите. Всички ще бъдем в неприятен облак от подозрение и целият кредит на доверие, който политикът трябва да има, те ще го изядат и тогава ние няма да имаме откъде да черпим. А до голяма степен партиите, които имат много пари, плащат – бюлетини, гласове, имат други начини за печелене на избори“, каза Меглена Кунева.

По думите й българският политически живот има нужда от „покръстване в приличие“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2013 в 00:17

Беше ли Кунева-Пръмова ЗАЕДНО С БСП зад ЕДИН И СЪЩИ КАНДИДАТ? Да или не? Всички тези усуквания че отначало той бил независим пък после и от БСП дошли служат да прикрият една проста истина - че бяха ЗАЕДНО. Като са дошли после БСП с подкрепата си Кунева да заяви, че оттегля своята, че никога няма да е заедно с БСП и готово. Но как да се откаже, ами залаверките в общината ако е техен кмет? Нали ще пострада варненската и дружинка състояща се от отпадъци на различни партии отишли при нея само заради далаверата. Тя като от огън бяга да заяви ясно и категорично, че никога няма да е с БСП, оставя вратичката отворена.

Червена е тази кукувица, помнете ми думата. Само чака да се намърда в парламента на гърбът на наивниците които си мислят че тя е дясна и мигновено ще изприпка при БСП, стари дружки има там.

25.09 2013 в 00:07

Антон Тодоров има поредица от книги посветена на задкулисието на прехода и една от тях е посветена на Пръмова-Кунева. Явно доста се е постарала за да заслужи тази съмнителна "чест".

http://www.vbox7.com/play:efffba0d92
Антон Тодоров - Задкулисието на прехода: Книга за Кунева

24.09 2013 в 19:52

Моля, моля. До сега се справя отлично другарката. След като загубихме Костов, тя е една от най-добрите ни семи-десни интриганти. Погледни как интелигентно гледа и колко сладко хортува

24.09 2013 в 17:09

кратунева пръмова е значи толкова банална и говори такива плоски неща че направо да се чудиш кой си харчи парите за подобно неелектабелно същество?!

24.09 2013 в 14:30

Абе той и другаря цар ни вкара у ЕСето, и Монито Паси и кой ли не. А куневица дали от мързел, дали по нечие нареждане претупа последните преговорни глави, та затвори почти цялата АЕЦ Козлодуй, щото ама много ни беше евтин тока и го абехме на поразия. Толкова за заслугите на поредното мюре.

24.09 2013 в 13:48

Отъде знаш какъв е проекта?
Ами ако е да не се дава шанс на дясното и да се циментира статуквото?

24.09 2013 в 13:43

Разбира се. Двоен морал е повече от един. А в този случай май са повече от два.

24.09 2013 в 13:40

Намираме се по стръмна писта, в която водещият принцип е „Не гледай мен, не гледай колко съм калпав, а гледай как мога да омаскаря другите.-Празни думи,казани от една празноглава и нагла жена...не виждам смисъл да се пускат изказванията и,или много си плаща,където трябва,или някой вижда в нея шанс за вмъкване в политиката...няма да стане обаче,масата мисли различно.

24.09 2013 в 13:27

Всички казахте, че е Пръмова, но пък всички замълчахте като бившия бодигард на Живков се хвали със снимки от Лангли. Всички замълчахте когато спрения АЕЦ още харчи пари. Политиката има въпрешен и външен израз. В България сме разделени по слугинство - един ял от АЕЦа и затова дори вида му е на колхозник, друг се снима в Лангли, но не заприличва на каубоец, а на прост пехливан от Банкя, не харесвате Кунева, но тя е била в ЕС, не в Лангли и Москва, а като става въпрос за пари и кой да помогне говорим за ЕС... Е добре къде е българският интерес - с Европа, с която делим човешки ценности и пари или със САЩ, който си има съзник в района и затова прокарва дъгата на полумесеца на Балканите и въобще не му е до нас или с Русия, която ни вижда само като плацдарм за влияние в ЕС и залог в глобалното надхващане със САЩ. Помислете и изберете наистина интереса на България, а той е Европа.

24.09 2013 в 13:01

Пръмова - много си жалка - не разбра ли, че си като проказа за цялата "демокрация" - нищо не ще излезе от вашият "проект" - жалки ДС-та и Комунета