Контрапротестът: Чехльо, иди си

Елица Мартинова 26 август 2013 в 13:24 3863 14

Контрапротест, Снимка: Сергей Антонов
Контрапротест, Снимка: Сергей Антонов

„Чехльо, иди си“, гласи днешният призив на контрапротестиращите срещу президента Росен Плевнелиев.

За пореден ден привържениците на кабинета „Орешарски“ се събраха на протест пред Президентството, за да поискат оставката на държавния глава.

Демонстрантите са недоволни от Плевнелиев, защото според тях той не изпълнява основната си функция – да бъде обединител на нацията.

Поддръжниците на властта упрекват президента и поради факта, че той отказва да се срещне с тях, въпреки многократните им призиви за това.

„Достатъчно ясни сме с посланията си, всеки ден скандираме „Оставка“ и издигаме плакати, показателни за неговия начин на държане. Силно се съмнявам, че той ще коригира поведението си. Той имаше десетки възможности да го направи, но освен да злепоставя България и самата институция, друго от него не съм видял. Изходът е г-н Плевнелиев да си подаде оставката и да даде възможност на един достоен българин да представлява България и нейните краждани“, каза пред БГНЕС протестиращият Ленко Петканин.

От Гражданска инициатива „За нов обществен договор“ обявиха, че застават плътно зад избраното правителство и подкрепят закона.

„Ние уважаване всички институции, включително и президентската, но не уважаваме президент, който разединява нацията, не уважаваме Плевнокио“, каза Нина Гергова от Гражданската инициатива.

Демонстрантите се зарекоха, че ще протестират, докато президентът Плевнелиев не се вслуша в исканията им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!