Quantcast

Контрапротестът: Чехльо, иди си

Последна промяна на 26 август 2013 в 13:24 3249 14

Контрапротест, Снимка: Сергей Антонов
Контрапротест, Снимка: Сергей Антонов

„Чехльо, иди си“, гласи днешният призив на контрапротестиращите срещу президента Росен Плевнелиев.

За пореден ден привържениците на кабинета „Орешарски“ се събраха на протест пред Президентството, за да поискат оставката на държавния глава.

Демонстрантите са недоволни от Плевнелиев, защото според тях той не изпълнява основната си функция – да бъде обединител на нацията.

Поддръжниците на властта упрекват президента и поради факта, че той отказва да се срещне с тях, въпреки многократните им призиви за това.

„Достатъчно ясни сме с посланията си, всеки ден скандираме „Оставка“ и издигаме плакати, показателни за неговия начин на държане. Силно се съмнявам, че той ще коригира поведението си. Той имаше десетки възможности да го направи, но освен да злепоставя България и самата институция, друго от него не съм видял. Изходът е г-н Плевнелиев да си подаде оставката и да даде възможност на един достоен българин да представлява България и нейните краждани“, каза пред БГНЕС протестиращият Ленко Петканин.

От Гражданска инициатива „За нов обществен договор“ обявиха, че застават плътно зад избраното правителство и подкрепят закона.

„Ние уважаване всички институции, включително и президентската, но не уважаваме президент, който разединява нацията, не уважаваме Плевнокио“, каза Нина Гергова от Гражданската инициатива.

Демонстрантите се зарекоха, че ще протестират, докато президентът Плевнелиев не се вслуша в исканията им.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2013 в 11:43

Не бе чвор, колко пъти ще ви обясняваме на вас кухите кратуни -- просто тия дето са седнали в момента трябва да станат, точка. Кой ще седне пак, ще видим на изборите.

27.08 2013 в 01:51

ами супер. имате право - протестирате. просто сте на грешната позиция.

26.08 2013 в 22:26

знам знам тиквоча е добрия тия са лошите хахаха

26.08 2013 в 20:57

+1

26.08 2013 в 20:09

Как па разбра, че Орешарски е кукла на конци?!? Премиерът се избира от Парламента и не може да не се съобразява с партиите, които са го избрали, защото те във всеки един момент могат да го свалят. За разлика от него президентът, в случая Чехльо, се избира пряко от народа и не зависи от никого, би трябвало да представлява целия народ. При Чехльо обаче не е така. Той представлява олигарсите зад него.
Не се надявам да го разбереш, прекалено "умни", "ентелегентни" и "убразовани" сте вие протестуиращите.

26.08 2013 в 19:45

Съвсем понятно е, че Росен Плевнeлиев е трън в очите на мафията и на нейната уродлива тройна коалиция ! Той е техен антипод, светла личност, която показа, че България има експертно-политически потенциал от стойностни млади хора с морално-делови качества и култура, достойни за уважение от цивилизования демократичен свят ! Ето затова будните българи са на площадите вече трети месец - за да бъдат всички държавни институции поведени от именно такива съзидателни родолюбиви личности !

26.08 2013 в 19:37

Аз предлагам нещо: правителството и президента подават оставка в един ден. Аз съм убеден, че Плевнелиев ако поеме ангажимента и даде дума, че подава оставка в деня, когато правителството подаде оставка, ще го направи. Хайде, хайде! Искате ли така?

Ние него няма да го избираме повече, за разлика от олигарски и местан! Обещаваме!

(тая статия ми оправи деня :D )

26.08 2013 в 18:02

еми значи тия неговите весничета само надъхват протестърите и какво излиза че лошите комундели от бсп трябвало да станат за да седнат добрите комундели от герп абе вие луди ли сте?

26.08 2013 в 17:51

Гадове мръсни, платени- сган! Червени (и всякакви други) боклуци! :)

26.08 2013 в 17:49

не е олигарх, не държи държавни пари и не е беше любимец нито на НДСВ, нито на тройната коалиция, нито на герб, нито сега е любимец на БСП