Константин Тренчев: Писна ни, започваме да бием и да чупим

OFFNews 08 октомври 2013 в 11:43 4440 5

Константин Тренчев на протест на Напоителни системи. Снимка: Сергей Антонов
Константин Тренчев на протест на Напоителни системи. Снимка: Сергей Антонов

Ако проблемът със средствата на „Напоителни системи” не се реши, вече ни е писнало и ще започнем да бием и да чупим.

Това каза пред протестиращите пред сградата на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) Константин Тренчев – председател на КТ „Подкрепа”, цитиран от Агенция „Фокус”.

Пред сградата на министерството се събраха близо 500 души. Искането на работниците е да се гарантира съдбата на дружеството и изплащане на заплатите на служителите до края на годината.

„Не може да се полага труд, а той да не се заплаща. Ако вие не работите, селата, градовете, ще се наводняват. Тази дейност, която е за държавата, трябва да се плаща от държавата”, обясни Тренчев.

„Искаме да работим и да си взимаме заплатите, ние казваме какъв е проблемът, а министерството го решава, така трябва да се действа и ще се борим за това, което ни се полага”, каза още Константин Тренчев. Протестиращите се заканиха, че ако няма резултат от днешната среща, ще се стигне до по-сериозни стачни действия.

Протестиращите скандираха: „Искаме парите си”. Основните искания на протестиращите са министерството да изплати на „Напоителни системи” дължимите средства за извършени дейности, разходите за охраната на язовирите, да има ясна представа за състоянието и бъдещето на дружеството в политиките на МЗХ, както и да се гарантира ритмичното изплащане, в пълен размер, на заплатите на работещите и служителите в системата до края на 2013 година. 

В 11.00 часа е планирана среща със земеделския министър Димитър Греков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!