Колегите ще ви напишат по една призовка (видео)

Симона Костадинова 01 август 2013 в 21:33 8191 26

Кадър от любителското видео в автобуса
Кадър от любителското видео в автобуса

Колегите ще ви напишат по една призовка. Има някакъв инцидент в София днеска станал. Нали сте участвали в протестите? - това казва полицай в автобуса, превозващ демонстрантите от Гоце Делчев и региона в сряда.

Тази вечер сайтът Е 79 публикува любителско видео, на което е заснета полицейската проверка на единия автобус с протестиращи от Югозападна България.

В сряда граждани от Благоевград и Гоце Делчев, които са участвали в сутрешните протести срещу кабинета „Орешарски”, получиха призовки за явяване в местните районните полицейски управления.

„Щом пристигнахме в София ни посрещнаха служители на КАТ, ДАИ и Охранителна полиция”, разказа пред OFFNews Венцислав Кавазов, който е бил в един от автобусите.

На КПП-Антените преди Благоевград на пътуващите в автобусите са връчени предварително подготвени призовки, в които са дописвани само имената на гражданите.

В тях им се нарежда да се явят в четвъртък в 9.00 ч. в полицията, затова че нарушават Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото този протест, според служителите на реда, не е законен. Поводът е преписка за нарушаване на обществения ред в София.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!