Колегите ще ви напишат по една призовка (видео)

Последна промяна на 01 август 2013 в 21:33 7475 26

Кадър от любителското видео в автобуса
Кадър от любителското видео в автобуса

Колегите ще ви напишат по една призовка. Има някакъв инцидент в София днеска станал. Нали сте участвали в протестите? - това казва полицай в автобуса, превозващ демонстрантите от Гоце Делчев и региона в сряда.

Тази вечер сайтът Е 79 публикува любителско видео, на което е заснета полицейската проверка на единия автобус с протестиращи от Югозападна България.

В сряда граждани от Благоевград и Гоце Делчев, които са участвали в сутрешните протести срещу кабинета „Орешарски”, получиха призовки за явяване в местните районните полицейски управления.

„Щом пристигнахме в София ни посрещнаха служители на КАТ, ДАИ и Охранителна полиция”, разказа пред OFFNews Венцислав Кавазов, който е бил в един от автобусите.

На КПП-Антените преди Благоевград на пътуващите в автобусите са връчени предварително подготвени призовки, в които са дописвани само имената на гражданите.

В тях им се нарежда да се явят в четвъртък в 9.00 ч. в полицията, затова че нарушават Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото този протест, според служителите на реда, не е законен. Поводът е преписка за нарушаване на обществения ред в София.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2013 в 14:06

ЯВНО ИМА ПРИЧИНА, ТЪПАКО - "ВЛАСТТА" Я ТРЕСЕ!!!

03.08 2013 в 13:32

Това е типично фатмашко мислене, да ме извиняваш Константине....

03.08 2013 в 13:31

А нафтата я източихме тайно от Белият автобус...

03.08 2013 в 13:30

До колкото знам две адвокатски кантори доброволно са се захванали с това. Те куките колкото и да се пишат майстори не познават толкова добре законите. Пак ще го издухат и така...

02.08 2013 в 17:51

Напълно подкрепям идеята! Обявявайки един законен протест за незаконен, полицаите злоупотребяват с правата си. Редно е адвокатите не само да защитят потърпевшите, но и да повдигнат обвинения срещу полицаите за служебен произвол. Редно е тези полицаи да бъдат санкционирани, а вестниците да публикуват новината, за назидание на колегите им! Работата на полицаите е да пазят гражданите, а не да ги притесняват. Престъпниците са тези, които трябва да бъдат притеснявани от полицаите, а не протестиращите!

02.08 2013 в 16:12

Konstantin, ето това ни е един от менталните проблеми като общество - ако полицията се занимае с теб, то по презумпция тя има право да го прави и ти по подразбиране си нещо виновен и си го заслужаваш. Е, това просто не така! Законът е един и той важи както за гражданите (протестиращи или непротестиращи), така и за полицията... А в нашата мила държавица се оказва, че те доста често грешат... Всеки трябва да си защитава и търси правата!

02.08 2013 в 15:24

Майка ти е платила автобусите, в натура.

02.08 2013 в 14:00

Не знам какво ще "сизират", но само те си знаят какво са правили на протеста, плащано ли им е и тн. За да се занимава полицията с тях, явно има причина.

02.08 2013 в 13:07

Нищо не признаваш, мълчиш, взимаш си призовката, обаждаш се на адвоката, и отивате заедно.

Адвокатът ще консултира дали има смисъл след това да подаваш жалба за неудобството да ходиш в полицията - да си взимаш свободна сутрин и т.н.

02.08 2013 в 12:54

Никой не трябва да ходи в полицейското. Това е репресия, опитват се да сплашат хората.Някой адвокат трябва да им напише жалби. Трябва да сизират и европейските институции.Безсрамници!