Кметът на Божурище преби кандидат-депутат

25 април 2013 в 17:46 3020 0

Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив
Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив

Кметът на Божурище Аспарух Аспарухов е нанесъл побой над кандидат за депутат от листата на Земеделски съюз "Александър Стамболийски".

За това алармира общинският съветник Йордан Иванчев. 

Инцидентът се разиграл вчера около 18.00 часа в офис на бул. "Европа" № 10. Кметът и екологът на общината причакали Юлиян Методиев от листата на ЗС "Александър Стамболийски", последвали го в офиса, където започнали да го бият с ритници и юмруци. Свидетел на сцената станала съпругата на общинския съветник Иванчев, която излязла на улицата с викове за помощ.

Иванчев веднага се притекъл към мястото, където заварил кмета заедно с еколога и пребития Юлиян. „Обяснения нямаше. Единственото нещо, което г-н Аспарухов си позволи да каже на сесия на Общинския съвет, е че това е долна инсинуация, не е имало бой и за него това е било един разговор. Искам да ви кажа, че досега съм чувал страшно много слухове, че има пребити хора от кмета. Явно съм подценявал досега тази информация и не съм й обръщал достатъчно внимание. Вчера се убедих с очите си, че този човек е способен на абсолютно всичко", коментира пред OFFNews Иванчев.

Според него причина за инцидента е това, че Юлиян Методиев е подал жалба в Общината за това, че вече седмица в близост до една от детските градини в Божурище от администрацията палят отпадъци. За това алармирал пред еколога на общината Михаил Георгиев и кмета. Иванчев смята, че именно тази жалба е в основата на конфликта. 

До късно през нощта той и съпругата му са били в Районното управление на МВР в Божурище, където са давали обяснения и показания. 

По думите му пострадалият е с комоцио, отток на главата, охлузвания на дясната ръка и висока кръвна захар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews