Кирил Добрев обяснява какво са 5 лв. за софиянци и за леля Паца от Видраре

OFFNews 25 юли 2013 в 09:46 8126 44

Кирил Добрев, депутат от БСП . Снимка БГНЕС.
Кирил Добрев, депутат от БСП . Снимка БГНЕС.

Дълбаенето на разделителната линия "София-провинция", подета от управляващите, продължава.

Със спестените пари от намалените сметки за ток протестиращите софиянци пият кафета в скъп хотел, докато хората от малките населени места си купуват 5 хляба, онагледи социланото разделение червеният депутат Кирил Добрев.

Изказването бе направено в сутрешния блок на bTV в контекста на огромния натиск върху кабинета и парламента от страна на протестиращите. 

"Огромна пропаст стои между протестиращите софиянци и хората от провинцията. Докато за „умните и красивите” в София 5% намаление на тока е едно кафе в скъп хотел преди демонстрацията пред парламента, то за леля Паца от село Видраре са пет хляба", каза Добрев.

Според депутата протестиращите пречат на институциите да работят, за да облекчават живота на хора като леля Паца. В коментара си за ситуацията в страната той допълни, че излезлите на улицата в столицата имат едни искания – не харесват него и останалите народни представители и искат да ги извадят от 42-то НС. Срещите с хора от неговия район обаче показвали, че хората като леля Паца, която му направила баничка миналата седмица, били доволни от социалните ангажименти на БСП, които се изпълнявали.

Той допълни, че фиксирането на дата за нови избори ще успокои ситуацията, но преди това лидерите трябва да седнат на една маса. 

Според Добрев няма лидери и единство между протестиращите. „Вие ходили ли сте в сряда, когато Мая ги кани да обсъждат промените в Изборния кодекс. Те се карат”, обърна се той към съдбеседника си в студиото на „Тази сутрин” режисьора Нидал Алгафари.

Той му отговори: „Тези, които се събират при Манолова, не са тези, които протестират. Те искат само едно нещо – оставка. Това, което искат тези на протеста, е достойнство, да живеят при нормални условия и правила. Ако дойдат от ГЕРБ на власт и направят същото, изходът ще се повтори”.

Алгафари, който нееднократно е обявявал БСП за „своя партия”, разкритикува остро председателя й: „Сергей Станишев е непочтен. Този човек унизи партията си, досега не е взел един национален избор и не само, че не спечели изборите, но загуби и Варна. Един по един ни накара да съжаляваме, че сме го избрали за лидер”.

Алгафари съобщи, че следващата седмица ще започне подписка, адресирана до президента на Франция Франсоа Оланд с въпроси „дали може председателят на ПЕС да си стиска ръката с един фашист, дали може да унижи парламентарната група на социалистите с това представители на най-грозната олигархия да ги назначава на ключови места и да назначава негови семейни приятели. Ще се обърна към него като социалист към социалист”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews