КАТ вади досиетата на над 6000 таксиметрови шофьори в София

OFFNews 10 август 2013 в 21:01 2657 5

Таксита. Снимка: БГНЕС
Таксита. Снимка: БГНЕС

КАТ вади досиетата на над 6000 таксиметрови шофьори в София. Проверката трябва да установи дали има шофьори на таксита без контролни точки в талоните, както и това какви наказания са има налагани, съобщи bTV.

Месец след като пиян шофьор на такси помете 12 души на спирка на градския транспорт, при което починаха млада жена и 6-годишно дете, таксиметровите компании в София са предоставили на КАТ списъците с имената на шофьорите, които работят за тях, за да бъдат проверени.

Резултатите от проверката трябва да са готови до края на август, посочиха от КАТ.

Успоредно с това ще продължат и проверките по улиците. Те започнаха на 17 юли и до момента са проверени 1973-ма шофьори. Наказани са 538 от тях, като само три от случаите имат връзка с употреба на алкохол, обясни инспектор Георги Христов от КАТ – София.

Според шофьорите обаче мерките са закъснели и пресилени. Не съм съгласен с този огромен шум, който се вдигна заради този глупак и цялата гилдия да страда от него, заяви таксиметровият шофьор Георги Дечев.

Преди дни таксиметрови шофьори от Пловдив заплашиха с протест и блокада на пътища, ако бъде прието изискването за ежегоден задължителен психотест. 

На 10 юли пиян шофьор на такси помете със 100 км/ч стоящите на спирката на градския транспорт при The Mall 12 души. 25-годишната Станислава Асенова почина, а 11 души бяха ранени. Няколко седмици в болницата почина и 6-годишната Елена, която пострада тежко при катастрофата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!