Калин Терзийски представя романа си "Войник"

Последна промяна на 12 ноември 2012 в 14:03 2671 1

"Войник" - новият роман на Калин Терзийски

Новият роман на Калин Терзийски „Войник или Упование за обезсърчените“ ще бъде представен тази сряда (14 ноември) от 19 ч в клуб "Студио 5" на НДК.

Романът излезе на 8 ноември тази година с марката на издателство „Сиела“. Най-общо той разказва за израстването на мъжа. Двама приятели пътуват из зимна България и си спомнят военната служба, която са изкарали заедно точно на ръба на новото време – 1988–1990 г. Двамата са на средна възраст – възрастта на обезсърчаването и колебанията. Пред тях има неясно бъдеще. Представители са на онова поколение, изгубило всички стабилни ценности и устойчиви ориентири в живота си. Опитвайки се да надмогнат отчаянието, те минават през екзистенциализма, християнството и личния спомен, за да открият простите житейски истини.

Книгата носи заглавието „Упование за обезсърчените“, защото представлява едно препускане през времето и през съдбите – в търсене на нови устои за разклатения от бурите на съвремието Живот.

Следващата книга, която Калин Терзийски планува да издаде, е сборник със заглавие „Смешният съд“. По думите му това ще са „смешните и странни, експериментални и фриволни неща, писани в годините, когато бях писач на хумор, сценарист и пълен веселяк“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2012 в 10:32

Калин е точно това което искам да прочета.Аз съм с мн.малка разлика в годините и затова го попивам като гъба.За "Войник" бях разбрал,че ще излиза и го поръчах на мой приятел-букинист.Все по-рядко ходя в МОЛ-а книжарницата.От 4 поръчни едвам си взех моята.Друг съвременен бг.писател не съм си купувал-не мога да търпя нито стила нито какво пишат."Войник "е прочетох на 1 дъх."Алкохол" се заливах от смях както и на "Лудост" ако да са тргедия. С нетърпение очаквам сборника"Смешния съд"........ЕВАЛА Калине