Калин Терзийски представя романа си "Войник"

Бистра Величкова 12 ноември 2012 в 14:03 3247 1

"Войник" - новият роман на Калин Терзийски

Новият роман на Калин Терзийски „Войник или Упование за обезсърчените“ ще бъде представен тази сряда (14 ноември) от 19 ч в клуб "Студио 5" на НДК.

Романът излезе на 8 ноември тази година с марката на издателство „Сиела“. Най-общо той разказва за израстването на мъжа. Двама приятели пътуват из зимна България и си спомнят военната служба, която са изкарали заедно точно на ръба на новото време – 1988–1990 г. Двамата са на средна възраст – възрастта на обезсърчаването и колебанията. Пред тях има неясно бъдеще. Представители са на онова поколение, изгубило всички стабилни ценности и устойчиви ориентири в живота си. Опитвайки се да надмогнат отчаянието, те минават през екзистенциализма, християнството и личния спомен, за да открият простите житейски истини.

Книгата носи заглавието „Упование за обезсърчените“, защото представлява едно препускане през времето и през съдбите – в търсене на нови устои за разклатения от бурите на съвремието Живот.

Следващата книга, която Калин Терзийски планува да издаде, е сборник със заглавие „Смешният съд“. По думите му това ще са „смешните и странни, експериментални и фриволни неща, писани в годините, когато бях писач на хумор, сценарист и пълен веселяк“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови