Израел дава стипендия на дъщерята на загиналия българин при атентата в Бургас

Вероника Шербанова 01 февруари 2013 в 18:44 3424 6

Погребението на Мустафа Кьосев, загинал при бомбения атентат на летище Сарафово в Бургас. Снимка: БГНЕС
Погребението на Мустафа Кьосев, загинал при бомбения атентат на летище Сарафово в Бургас. Снимка: БГНЕС

Дъщерята на българския шофьор, който загина при атентата в Бургас, ще получава стипендия от Израел докато навърши 18 години, съобщи bTV.

11-годишната дъщеря на Мустафа Кьосов Салихе ще получава по 150 долара всеки месец. Новината беше донесена лично от представителя на Израел Менди Сафади.

Шест месеца след атентата на летище Сарафово жителите на родното село на 36-годишния Мустафа Юруково още не са се съвзели от шока. Най-тежко, естествено, е на съпругата и дъщерята на загиналия българин.

Кметът на село Юруково Емине Еланска разказва, че съпругата на Мустафа Емине не е излизала от дома им след смъртта на мъжа си. Детето сега осъзнава случилото се и търси опора в майка си, която обаче е силно стресирана, обяснява Еланска, като допълва, че възнамерява да се обърне за помощ към психолог.

Израелският представител Менди Сафади пристига в село Юруково за втори път. Когато за първи път бях тук, обещах, че ще донеса нещо, затова сега нося малко пари за детската градина, в която е пораснал Мустафа Кьосов. Даваме и по 150 долара месечно на дъщеря му, докато навърши 18 години, посочи Сафади.

При атентата срещу туристически автобус с израелски граждани на летището в Бургас загинаха 7 души, а 33 бяха ранени. Сред загиналите беше и шофьорът на автобуса – 36-годишният Мустафа Кьосов от село Юруково, община Якоруда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови