Ядосани пътници отвлякоха влак (видео)

Последна промяна на 10 септември 2012 в 13:46 3583 2

БДЖ Снимка: БГНЕС
БДЖ Снимка: БГНЕС

Гневни пътници отвлякоха бърз влак на БДЖ. Те пътували с пътнически влак от София за Мездра, но машината аварирала и ги оставила на гара Илиянци. Ядосаните хора препречили пътя на друг влак - София-Горна Оряховица, принудили го да спре, да ги вземе и да ги откара в Мездра.

За инцидента, станал на 6 септември, разказаха железничари във форума си bgrail.eu.

Влак №20223, пътуващ от София до Мездра, се повредил в движение. Според коментарите, това не се случва за пръв път.

Ядосани, пътниците препречили линията, по която трябвало да мине бързият влак София-Горна Оряховица, който по принцип не спира на тази гара. Машинистът бил принуден да спре и да вземе пътниците, за да ги откара до Мездра.

Старите електрически мотриси, каквито са мотрисите на авариралия влак, бяха официално спрени от движение през 2009 г. Поводът беше пожар. Въпреки това БДЖ продължава да използва старите мотриси, модел 33. 

Последният сериозен инцидент с такива мотриси е от 30 януари. Тогава спирачките на влака от Бойчиновци за Мездра отказаха и 18 души летяха като във филм на ужасите повече от 50 километра.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2012 в 22:20

Сетих се за случая Fábrica Sin Patrones в Аржентина и си мисля че превземането на влак е едно добра начало! Може да продължим с вестниците на "мама праска", после да с градчета като Дупница и Етрополе, та чак до алея първа.

10.09 2012 в 15:18

Хвала на тези пътници. Сега ако може да се повозят и по градския транспорт, та да ни оправят малко графиците и разписанието...