Quantcast

ГЕРБ внасят вот на недоверие в четвъртък

Последна промяна на 17 септември 2013 в 08:14 1089 8

Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе в парламента вот на недоверие към правителството в четвъртък.

Това обяви бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов пред „Нова телевизия“. Той коментира, че решението за това е взето окончателно на заседание на партията в понеделник. Цветанов обясни, че отговорниците по различните секторни политики предстои да формулират мотивите към вота. Той обаче уточни, че ГЕРБ вижда повод за вота в почти всички действия на правителството.

„Правителството абсолютно няма никаква визия за краткосрочна и дългосрочна политика. Като започнем от дебатите за еврофондовете, енергетиката, липсата на дебати при промените в сигурността, сферата на отбраната, образованието“, обясни Цветанов.

Той заяви, че ГЕРБ се чувстват отговорни, като единствената опозиционна партия. Според Цветанов бившите управляващи са длъжни да внесат вота на недоверие, дори математически да нямат шанс да съборят кабинета.

Разкаяние

Бившият вътрешен министър заяви, че нападките му срещу съдия Мирослава Тодорова вероятно са били прибързани и емоционални. В поредица от свои интервюта като вътрешен министър Цветанов беше обявил, че съдийката обслужва организираната престъпност, заради което тя беше отстранена от ВСС, но по-късно съдът я възстанови на работа. В студиото на bTV във вторник Цветанов обясни, че ако сега е министър, нямало да постъпи по този начин. Още в петък пред журналисти в Парламента, той заяви, че в случая със съдия Тодорова е предприел "по-емоционални действия, а не е реагирал трезво“. Той заяви още, че има вина и отчете десетките си реплики по адрес на магистрата като грешка, защото според него трябва "да изпитваме респект към съдебната система, а не просто да се търсят подобни коментари".

Цветановгейт

Бившият вътрешен министър за пореден път отхвърли твърденията, че има нещо общо със скандала по нерегламентираните подслушвания. Той коментира, че не разбира отношението на отцепниците от ГЕРБ Мирослав Найденов и Емил Димитров, които многократно са обвинявали Цветанов в незаконно подслушване.

Може да имат личен мотив, може да има и други фактори, предположи Цветанов.

„Аз винаги съм бил принципен човек и съм се стремял да си върша работата, да казвам нещата с истинските им имена дори в партията. Сигурно те се чувстват под някаква форма неудовлетворени заради истините, които излизат в партията, и решенията, които после се вземат“, смята бившият вътрешен министър.

Намек, че Пеевски дирижира делата срещу него 

Зам.-председателят на ГЕРБ намекна, че депутатът на ДПС Делян Пеевски ръководи делата срещу Цветанов.

„Наистина, след като Пеевски обяви от трибуната, че ще имам проблеми, проблемите ми започнаха“, каза Цветанов, визирайки емоционалното изказване на Пеевски, преди да той да бъде избран за шеф на ДАНС. Бившият вътрешен министър намекна същото и във връзка с възобновената проверка на имотното му състояние.

Той обаче бе категоричен, че е „абсолютно спокоен“ за действията си като вътрешен министър. Според Цветанов агресивното отношение на Пеевски се дължи на желанието на депутата от ДПС да контролира всички.

„В течение на неговото израстване той винаги се е стремял да държи в подчинение всички, които участват в управлението“, коментира Цветанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2013 в 00:21

Много ясно, че ще го направят! И мисля, че беше крайно време да се внесе вот за недоверие на гнусния кабинет Орешарски!!!

17.09 2013 в 15:31

Подкрепям ГЕРБ!

17.09 2013 в 15:03

Браво!

17.09 2013 в 13:55

Само така,давайте с вас съм ! Подкрепям ви !

17.09 2013 в 10:36

Безсмислени глупости, целта на които очевидно е да бетонира властта на БСП/ДПС ! Докато т.нар. народонаселение схване, че те са си едни и същи, ще мине още един мандат.

17.09 2013 в 09:57

Мисля, че вчера се разбрахме - потърси си работа.Да разчиташ на стотинките, които ти дават тези двамата хубавци от снимката, е жалко и срамно.

17.09 2013 в 08:30

Двамата мислители хахаха. Така са се замислили все едно играят не се сърди човече хааххахаха

17.09 2013 в 08:22

Баааси, губенето на време!!! :(

Тези двамата няма ли да си ходят вече?!? И, на излизане, да вземат останалите трима- Местан, Станишко и Болен със себе си! ;)