Quantcast

В ГЕРБ обмислят вот на недоверие на кабинета

Последна промяна на 07 септември 2013 в 13:39 1635 1

Бойко Борисов
Бойко Борисов

"Обмисля се възможността парламентарната група на ГЕРБ да поиска вот на недоверие на правителството след 100-те дни управление." Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов във Варна.

Той обаче бе категоричен, че вотът няма да мине, защото "при тази неестествена коалиция "Атака" отново ще подкрепи БСП и ДПС, както ги е подкрепила за бюджета и за всичко останало". 

„Вотът на недоверие е политически акт, който предварително е обречен на неуспех. Винаги съм бил честен с хората и съм им казвал, каквото имам да кажа, затова го обмисляме, защото е възможно след това Тройната коалиция да кажат „Ето, видяхте ли, не можа вотът на недоверие да мине и правителството има доверие”, затова се колебая дали да го направя и кога”, каза още Бойко Борисов.

Борисов не подмина с мълчание и уволнението на директора на Националния стадион "Васил Левски" дни след концерта на Роджър Уотърс.

„Те ежедневно правят неща, които дори за мен не граничат със здравия разум. Вие видяхте, шефът на Националния стадион е 20 години директор, при много правителства, само защото е допуснато на концерт да бъде написано „Оставка”, той бе сменен”, коментира Борисов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.09 2013 в 14:25

Вместо да обмислят вот на доверие да обмислят програма от призиви, които да обединят народа за сваляне на това узурпаторско правителство. Институционална реформа(Парламент, Съд и Прокуратура), административна реформа, промяна на Конституцията, закона за партиите, пакет от икономически закони, които да гарантират устойчиво експортно ориентирано производство - ето тази рамка може да се изпълни със съдържателни призиви за превръщане на демократизирането в необратим процес, призиви, около които да се сплоти обществото. Ако например Бойко заяви, че един от приоритетите му е да въведе мандатност и изборност в съдебната система, повече хора ще го последват. Ако друг от приоритетите на ГЕРБ е да ограничи депутатските мандати до един възможен - също! Ако въведе право на отзоваване на депутатите от 2/3 от избирателите им - също. Ако наложи лустрация на бившата номенклатура - също. Ако въведе Австралийската изборна система - също. Ако вдигне статута на референдума и разшири приложението му в управлението на страната - също.
ДЕМОКРАЦИЯТА Е ПРЕДИ ВСИЧКО В ПРАВИЛАТА! И в стабилните институции, защитаващи тези правила. А не само в личностите.