Quantcast

Георги Марков: Конституционният съд протака казуза „Пеевски“

Последна промяна на 27 септември 2013 в 08:09 2080 4

Георги Марков
Георги Марков

Конституционният съд протака решението си по делото за статута на Делян Пеевски.

Това е мнението на бившия конституционен съдия Георги Марков.

В ефира на Нова телевизия той обясни, че изслушването на Пеевски в съда е можело да стане още на 4 юли, веднага след като делото е образувано от КС. Вместо това конституционните съдии решили да го поканят чак на 8 октомври.

„Не мога да обвинявам конституционните съдии за това, че не познават закона за Конституционния съд. Сега делото ще се гледа на 8 октомиври и така се получава едно разтакаване“, коментира Марков.

За бившия конституционен съдия казусът с това дали Пеевски е още депутат е ясен. Той припомни, че има решение на съда за т.нар. несъвместимост, според което в момента на полагането на клетва като шеф на ДАНС, Пеевски е изгубил автоматично депутатското си място. „Тук няма трудов договор, това е акт на парламента“, каза Марков в коментар на позицията на свои бивши колеги за това, че има формален срок от момента на полагането на клетва и подаването и одобряване на молба за напускане на Парламента, който обаче не е от значение.

Според Марков ГЕРБ няма да влязат днес в Парламента. „Не са толкова наиви да ги броят“, коментира той. Според него вотът на недоверие няма да успее.

Бившият конституционен съдия консултираше ГЕРБ по искането на партията за цялостно касиране на изборите. Конституционният съд обаче отхвърли това искане, като обяви изборите за законни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.09 2013 в 12:22

Еми то по анонимен сигнал, всеки може да е агент Николай.
Друго са си тлъстите досиета на Гоце, Павел и други "лаjнари" от класа.

КС не обяви изборите за законни. Обяви, че няма да ги касира въпреки че са незаконни. КС отказа да разследва чрез екпертизи и публично, тъй като било сложно и имало огромен обществен интерес.

След МС, НС и ВСС трябва кастрация и на КС!

27.09 2013 в 09:43

Ей, мръсно копеле, ти беше агент Николай. Писна ми. Спрете да изкарвате тези лайнари.

27.09 2013 в 09:13

++++

27.09 2013 в 08:42

Ще протакат, защото без Пеевски, не МС ами НС няма да оцелее. Те ако му вземат имунитета, той че трябва да е върне в прокуратурата което пак ще взриви обществото, и да го уволняват от там. Ама вие представяте ли си Пеевски като младши прокурор? Да ви се падне вашата жалба да разглежда ?!!?!?!? Няма такава пародия хахаха. Иначе безпорно ако от тройната коалиция дойдат повече от 97 човека, герб няма какво да се регистрира. Ако са по малко влизат и цял ден им гласуват закони на въпреки хаххахахахахаха.