Франция продължава кампанията срещу приема ни в Шенген

Последна промяна на 30 септември 2013 в 12:58 1740 4

Манюел Валс, Снимка: ВВС
Манюел Валс, Снимка: ВВС

В последователни изяви трима френски политици определиха незабавния прием на България и Румъния в Шенген като „грешка“. С това кампанията на Франция срещу зелената светлина за двете държави продължава.

„Франция не е благосклонна към влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство“, коментира пред вестник „Паризиен“ вътрешният министър Манюел Валс, позовавайки се на проблема с ромите.

Той подчертава, че през последните години, в които Франция е експулсирала над 5000 роми – предимно от България и Румъния, престъпността в страната е намаляла.

Външният министър Лоран Фабиюс също заяви, че Париж е против скорошното влизане на двете държави в Шенген.

„Решението за евентуален прием на България и Румъния в зоната на свободно движение ще означава, че мигрантите, идващи от страни извън ЕС, ще могат да влизат в ЕС свободно през двете държави. Тук обаче имаме проблем, защото трябва да бъдем сигурни, че България и Румъния ще имат средствата да извършват нужните проверки. Засега ми се струва, че тези условия не са изпълнени“, коментира Фабиюс.

В този дух бе и изказването на бившия френски премиер Франсоа Фийон. Той дори нападна вътрешния министър Валс, че не защитава достатъчно интересите на Франция, свързани с притока на роми от България и Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2013 в 14:32

Очаквам бат' Сали да коментира в някий от сутрешните блокове.

30.09 2013 в 14:26

Колко мъка има по тоя свят. Ти може да не искаш ама 90% от българите искат и друга надежда не виждат. 1% е мафия на която ЕС пречи, 9% са психичноболните комунисти.

30.09 2013 в 13:42

аз само не разбрах как точно са свързани циганите и техническите средства по границите ни?!
Даже ако ги няма циганите, техническите средства може да останат по дълго по местата си, така че вземете циганите ние ще отговаряме за техниката :)
Иначе и без да съм симпатизирал някога на Атака мога спокойно да кажа че неща ни европейски съюз ни Шенген ни НАТО, всички те само ни взимат пари които нямаме

30.09 2013 в 13:07

Да бе, Франция.
Тук си имаме руско село Росенец, францията ни била виновна...