Фандъкова обеща ски сезон на Витоша

Елица Мартинова 12 септември 2012 в 15:31 2002 3

Кметът на София Йорданка Фандъкова, Снимка: Булфото
Кметът на София Йорданка Фандъкова, Снимка: Булфото

„Ски сезонът на Витоша тази зима е гарантиран“, заяви категорично столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Обещанието тя даде след среща с министъра на околната среда и водите Нона Караджова, представители на „Витоша ски“, зам.-директора на Изпълнителната агенция по горите Красимир Каменов и земеделския министър Мирослав Найденов.

Договорът за наем на съществуващите писти ще бъде сключен до края на октомври, а през ноември терените ще бъдат разчистени и подготвени за употреба.

Каменов уточни, че тази година пистите ще бъдат отдадени само за зимния сезон, но се търси вариант и за дългосрочен наем.

Министърът на околната среда Нона Караджова уточни, че няма никакви законови пречки терените да бъдат обработени и използвани.

В присъствието на държавниците обещание за работа са дали и представителите на „Витоша ски“. На 30 юли  те предупредиха, че ски сезонът тази година е под въпрос.

„Ски сезонът на Витоша е под въпрос въпреки доброто ни желание. Причината за това е, че до момента там реално не съществуват ски писти по документи, каквито са новите изисквания в Закона за горите“, предупредиха през юли от ръководството на фирмата.

По думите на земеделския министър Найденов в момента в кадастъра са вписани само две писти на Витоша. Той обаче обеща да разпореди вписването на останалите терени в най-кратък срок, за да може до една година да започне и процедура за отдаване под наем.

„Всички могат да са доволни, защото ски сезон ще има. Засега е намерено решение да могат да се обработват пистите този сезон. За дългосрочната обработка с подмяна на лифтовете процедурата ще отнеме доста дълго време“, заяви след срещата Радослав Пеев от „Витоша ски“.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!