Гражданска организация иска прекратяване на концесията с "Витоша ски"

15 юли 2012 в 16:33 2195 7

Арх. Димитър Димитров. Снимка: БГНЕС
Арх. Димитър Димитров. Снимка: БГНЕС

Гражданска организация "Бъдеще за Витоша" поиска незабавно прекратяване на концесията с "Витоша ски" АД, а паркът да започне да се стопанисва от общината. От "Бъдеще за Витоша" предупредиха, че в противен случая таксите за лифтовите съоръжения ще бъдат непосилни за голяма част от туристите. 

Преди дни г-жа Фандъкова заяви, че ще съди "Витоша ски", а в крайна сметка направи среща буквално на 4 очи с концесионера, без присъствието на дори един гражданин, свидетел на договарянето зад гърба на софиянци, отбеляза арх. Димитър Димитров.

Искаме достъпът до Витоша да е безплатен и удобен за хора от всички възрасти и във всички годишни времена, заяви Димитров. По думите му общинската администрация трябва да предложи на "Витоша ски" АД да върне чрез дарение придобитите съоръжения на планината.

От инициативата предлагат, за да се стопанисва по-добре Витоша, Столичният общински съвет да създаде нов район, наречен "Парк Витоша". В него да се включи и територията на природния парк "Витоша", като той да се поддържа с приходи от "синята зона" в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови