Двама мъже починаха по време на гласуване

12 май 2013 в 11:27 4285 0

Линейка. Снимка: БГНЕС, архив
Линейка. Снимка: БГНЕС, архив

Двама мъже починаха по време на гласуване. 

Мъж на 90 години е починал в изборна секция в София, докато е гласувал, съобщи БНР. Установено е, че мъжът е починал при самото гласуване в секцията.

68-годишен мъж почина в избирателна секция в район Аспарухово във Варна, съобщи Радио „Фокус” – Варна. Мъжът се е намирал в секция 359 в училище „Васил Левски” във варненския квартал „Аспарухово”. Сигнал за инцидента е подаден малко след 9.00 часа. Конкретните обстоятелства около инцидента се изясняват. Уведомен е личният лекар на починалия. Избирателната секция ще бъде преместена във физкултурния салон на учебното заведение.

64 сигнала са получени от вчера до днес в МВР за нарушения, свързани с изборите. От полицията допълват, че 14 450 полицаи охраняват изборния ден в страната.

53 са досъдебните производства, които са образувани до момента, съобщи още комисар Милчо Енев. От началото на деня до момента в полицията са подадени 64 сигнала за нарушения. Най-много са в Монтана, Търговище и Благоевград. Повечето от сигналите са свързани с нарушаване правата на гражданите, като има и няколко области в страната, където до момента няма сигнали. Вчера в София са получени два фалшиви сигнала за поставени бомби в две училища, но са проверени и се оказало, че няма взривни устройства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови