ОССЕ следи реакцията на България за намерените бюлетини

Елица Мартинова 12 май 2013 в 11:18 1630 0

ОССЕ
ОССЕ

Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ще следи реакцията на България по откритите в печатницата „Мултипринт“ в Костинброд 350 000 бюлетини. Това заяви ръководителят на краткосрочната наблюдателна мисия на ОССЕ Оуен Мърфи.

По думите му въпросът с откритите в събота бюлетини е съществен. По думите му обаче е рано за коментари по случая.

„Определено сме заинтересовани от случая, но е рано да се коментира точно какво се е случило. Искаме да изчакаме реакцията на българските власти, тяхното разследване и техния доклад. Ще ни бъде много интересно да видим какво ще е българското становище по въпроса“, коментира Мърфи.

Той обясни още, че досега представителите на делегацията са посетили няколко секции, в които обстановката е била напълно нормална.

За днешния парламентарен вот в България ОССЕ изпрати 242-ма наблюдатели. Ядрото на екипа се състои от 10 експерти по изборите, които са разположени в София. В допълнение от организацията изпратиха още 22-ма дългосрочни наблюдатели, които ще следят изборния процес в провинцията. Тяхната работа ще бъде подпомогната от 220 наблюдатели, които ще останат в България за по-кратко време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!