Райков: Манипулациите на вота няма да се състоят

12 май 2013 в 10:38 1550 1

Марин Райков. Снимка: БГНЕС
Марин Райков. Снимка: БГНЕС

Няма манипулация, която да може да бъде осъществена, ако хората упражнят правото си на глас. Това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждане на изборите по правилата.

Това каза пред журналисти служебният премиер Марин Райков, който гласува в 111-то училище в столицата. 

Райков определи вчерашните политически реакции като "истерични". "Тези политически реакции ни трябва да отклоняват гражданите от вота", коментира още той и поиска ЦИК да се произнесе по нарушаването на мълчанието в деня за размисъл."Очаквам ЦИК да даде отговор на въпроса дали беше нарушени предизборното мълчание, дали и кой извърши това закононарушение, дали и кои и политически сили са го направили и да се произнесе", каза Райков.

Той е категоричен, че откритите бюлетини в печатницата на "Мултипринт" са поставени под охрана и няма как да окажат влияние върху вота. 

"Българите да са сигурни, че няма по-голяма лъжа от тезата, че вотът ще бъде манипулиран. Тази лъжа отваря сценарий и развързва ръцете на политическите брокери", заяви премиерът.

Той е категоричен, че договорът на правителството с "Мултипринт" не е нарушен и е изпълнен в цялост. "Има само предположения и обвинения. Нашите договорни отношения с тази фирма са приключили на 8 май. Бюлетините са получени на 100% и са разнесени в страната", каза още Райков.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови