ДПС: След изборите България ще се управлява от експертно правителство

Елица Мартинова 27 декември 2012 в 11:51 1800 1

Лютви Местан. Снимка:БГНЕС
Лютви Местан. Снимка:БГНЕС

„След изборите през 2013 г. България ще се управлява от експертно правителство“, заяви в сряда зам.-председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан.

Коментара си той направи по време на възпоменателния митинг в кирковското село Могиляне по случай годишнината от разстрела на 17-месечната Тюркян в т. нар. „Възродителен процес“.

Ораторите на ДПС посочиха, че е изключително важно през 2013 г. да се създаде управленска алтернатива на ГЕРБ.

„През 2013 г. трябва да създадем ново правителство, с нова философия, с нов модел и формат на властта“, категоричен бе Местан.

Според него четирите години управление на Бойко Борисов са загърбили всички демократични цели, които България си е поставяла преди това.

„Крайно време е България да излъчи експертно правителство от най-добрите кадри на българския политически живот, от всички партии, които са против едноличния режим“, подкрепи думите на Местан Юнал Тасим.

По думите на зам.-председателя на ДПС в страната вече не се извършва явно етническо насилие, но се провежда скрита зад закона асимилация.

За пример той даде искания от ГЕРБ референдум за строежа на джамия в Гоце Делчев.

„Ами ако мнозинството реши да няма джамия? Какво става с това изконно неотменно право на малцинствата в България. Такава политика не среща подкрепа от ДПС“, категоричен бе Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!